אין כמו גביניות עם מלית גבינה מתוקה, טעימה ופשוטה להכנה. מתכון לגביניות נהדרות מבצק שמרים עשיר שכיף להכין!
בכל סוף שבוע אני מכינה מאפה מפנק שיהיה לנו מה לנשנש במהלך סוף השבוע ובייחוד בשבתות בבוקר לצד הקפה. המאפה שמככב אצלנו ושכולם מאוד אוהבים הוא הגביניות שכולנו מכירים מהמאפיות. המאפה עשוי מבצק שמרים נוח לעבודה, במילוי גבינה איכותית ומתוקה שכל ביס ממנו הוא פינוק בפני עצמו.
המתכון הזה הוא אחד המתכונים המדויקים שיש והגביניות יוצאות כל כך טעימות ומפנקות שאל תופתעו אם תצטרכו להכפיל כמויות, רוצו להכין!
למה באמת כדאי לכם: גביניות
-
- עשויות מבצק שמרים קל ונוח לעבודה!
- כל כך טעימות שכל ביס מהן הוא פינוק גדול!
- מתכון קל להכנה ובכמה פעולות יש לכם נשנוש מפנק לכל סוף השבוע!
- רכות, במילוי גבינה מתוק שאף אחד לא יוכל לסרב!
שורה תחתונה: סופי שבוע הם הזדמנות להתפנק ולפנק את המשפחה. הגביניות האלה הן פינוק שקשה לוותר עליו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
המצרכים
בצק:
- 1 ק"ג קמח מנופה (חשוב לנפות)
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ 1 מים רגילים
מלית:
- 1 חבילת גבינה 5% (500 גרם)
- 1 גביע שמנת חמוצה 15% (200 גרם)
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- סוכר (לפי הטעם)
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 כפות קמח תפוחי אדמה (או קורונפלור)
סירופ:
- 1 כוס סוכר
- ½ 1 כוסות מים
- תמצית מי ורדים (מעט)
אופן ההכנה
בצק:
- לשים הכול במיקסר למשך כשש דקות.
- נניח להתפחה של כשעה וחצי.
- נחלק את הבצק לששה כדורים וניתן להם לנוח 10 דקות.
- אחר כך נפתח ונחתוך לצורת מרובעים.
- למלא ולקפל בצורת מעטפה ולהתפיח למשך עוד חצי שעה.
סירופ:
- נבשל עד לרתיחה ונוסיף תמצית מי ורדים.
- הסירופ צריך להיות מוכן לפני הגביניות בכדי שיספיק להתקרר.
מלית:
- לערבב יחד ולמלא את הבצק בכף אחת גדושה לכל מעטפה.
- לסגור לצורה רצויה, למרוח ביצה מעל ולאפות 180 מעלות עד שיזהיבו.
- למרוח בסירופ.
הערות וטיפים
# אם נשאר מהבצק, אפשר להכין גם עוגת שמרים עם שוקולד.
# יותר זמן תפיחה = גביניות יותר אווריריות.
שאלות נפוצות: גביניות שמרים
לא הבנתי את השורה עם הקורנפלור. חוץ מהאינסטנט פודינג מוסיפים לתערובת גבינות 4 כפות קורנפלור ? או קורנפלור או קמח תפוחי אדמה מה שיש – זה לא נותן לגבינה לנזול. |
נראה מעולה. האם אפשר קמח שכבר יש בו בפנים שמרים? אני לא ניסיתי, אבל תנסי מה כבר יכול לקרות. |
ולמי שאין מי ורדים מה בא ממקום? אז תמצית וניל. אבל עדיף מי ורדים זה טעם גן עדן של פעם. |
איך עשית את הצורה? מרובע ולקפל כמו מעטפה. גם לי לא יצאה בדיוק כל פעם, ניסיתי עד שזה יצא טוב. |
הבמה כולה שלכם:
"הרגע יצאו מהתנור !"
מיכל מגן
"יצא מושלם מושלם תודה רבה לך יפה ונונו ה' יברך אותך!"
לאה ג'נה
רק עוד דבר אחד אחרון!
מי שבשבילו חג שבועות הוא רק תירוץ להכין מאכלי גבינה מטריפים ומפנקים,
לא באמת צריך להמתין לחג כדי ליהנות ולהתפנק!
- עוגת שמרים גבינה לשבועות
- עוגת גבינה גבוהה לשבועות
- סלט חלומי ופטריות לשבועות
- גביניות מלי מאירוב לשבועות
- פשטידת גבינות ואטריות קלה
- מאפינס גבינה וזיתים בדקות!
- עוד מתכוני שבועות מושלמים ומזינים מחכים לכם באתר,
כנסו ותתחילו להתפנק ולפנק את כל המשפחה ברמה היום־יומית!
מקור: יפה ונונו
שלום , אם אני רוצה להמיר את השמן בחמאה כמה חמאה צריך לשים בבצק תודה
היי איה,
כוס חמאה מומסת. בהצלחה!
הי, אשמח לדעת כמה גביניות אמורות לצאת מכמות זו, תודה!
היי אפרת,
כ-20 גביניות פחות או יותר, תלוי בגודל שאת מכינה.
בהצלחה 🙂
על איזה גבינה מדובר במתכוןן
היי רחל,
גבינה לבנה.
בהצלחה 🙂
הכנתי,
מתכון נהדר,
בצק מעולה,
אבל כמה סוכר זה לפי הטעם …
טעמתי, היה נראה בסדר ואחרי האפייה לא מתוק בכלל…
אין המלצה?
היי אייל!
שמחים שנהנית מהמתכון, אבל כפי שאמרת ואנחנו מסכימים איתך – סוכר זה לפי הטעם.
אם לא יצא לך מתוק מספיק בפעם הזו, אתה בהחלט יכול להכפיל את הכמות בפעם הבאה.
בהצלחה רבה 🙂
עשיתי ממש עכשיו. יצא מצויין. ממש תןדה.
הייתי קצת משפרת את ההוראות ומציינת את את כמות הגבינה בכל מרובע. מכיווח שנשאר לי מלא בצק
היי אפרת!
שמחים מאוד שיצא מצוין 🙂
רצינו לומר שהקשבנו לך והוספנו את כמות המלית למתכון.
תודה רבה על ההערה החשובה שלך!
חבילת גבינה זה 250 גרם
כתבתם 500 גרם, שזה שתי חבילות
כמה באמת צריך?
היי!
יש גם חבילות של 500 גרם, וזו הכמות הרצויה במתכון.
בהצלחה 🙂
יצא מעולה!!הגבינה טעימההההה כולם אהבו
היי תמי!
מעולה, שמחים לדעת 🙂
מוזמנת להצטרף אלינו לקבוצת הפייסבוק כדי ליהנות ממתכונים נוספים שעולים כל יום
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
יצא מושלם!!!!
אחרי המון ניסיונות של מתכונים לגביניות שכולם כשלו… זה מתכון פשוט נפלא!!!
הכנתי שלשום ומתכננת להכין שוב מחר. תודה רבה!
שמחים שאהבת יערה, תמיד תענוג לשמוע כמה כיףף! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/ וכמובן תרגישי חופשי לשתף תמונה גם בקבוצה ששאר החברים יתרשמו 🙂 https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
כדאי שהבצק תהיה חלבית עם חלב במקום מים וחמאה במקום שמן.
היי דניאל, בבקשה שני מתכוני גביניות שמכינים נבצק חלבי עם חמאה וחלב:
גביניות שמרים ביתיות – חני קונאושילי
גביניות שמרים ביתיות וטעימות – ליז תורג'מן
וואו מדהים טעים והעיקר בלי מרגרינה