מקלות שום מעלפים
מתכון מקלות שום ביתיות רכות אווריריות ופשוט מעלפות!
ציוד
מדידה בכוס חד פעמי לשתייה חמה
המצרכים
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- ½ כוס שמן
- ½ 2 כוסות מים (חמימים)
אופן ההכנה
- בקערת מיקסר ליצור גומה בקמח - להוסיף את השמרים ולערבב עם וו לישה.
- לפזר סוכר ומלח בצדדים ולהמשיך ללוש עם המים לאט לאט, עד שהבצק הופך דביק.
- בסוף הלישה להוסיף את השמן.
- וממשיכה ללוש עוד כמה דקות עד שהבצק מוכן.
- לכסות להתפחה ראשונה כ - שעה.
- כשהבצק הכפיל את נפחו ללחוץ על מנת שירד האוויר, - להתפיח שוב לחצי שעה נוספת.
לחלות/לחמניות מתוקות יש להבריש מעל:
- ביצה אחת, כף סילאן, כפית סוכר, כפית מים.
- שומשום / קצח / זעתר .. מה שאוהבים.
ללחם שום יש להבריש מעל:
- שמן (לפי העין), שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה ומלח.
- לעצלנים שבינינו - שום כתוש של דורות הקפוא.
- לאפות עד השחמה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מקלות שום
אחרי שאת שמה את הבצק בתבנית את חותכת לפני אפייה? כן, חותכת לפני. ואז אחרי אפיה מתנתקים בקלות. |
לא הבנתי איך לעשות את הצורה? רידדתי בעזרת מערוך את הבצק על נייר אפיה, גלגלתי כמו רולדה, לאחר מכן פרסתי על התבנית וחתכתי למקלות. |
ערבבת אותה עם השמן זית? או חמאה? ערבבתי אותה עם השמן.. לא היה טעם של שרוף או משהו. רק למראית העין. העיקר שיצא טעים. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מקלות שום – לחם שום רך ואוורירי
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Ofek Shmueli
אין שדברים כאלה מושש
גם אם 1,000,000,000 דירוגים שזה מה שאתם רואים לקבל היו לכם
1,000,000,000 מתוכם תודה רבה???????
היי רותי!
שמחים מאוד שנהנית כל כך מהלחמניות האלה 🙂
תודה רבה על הזמן שהקדשת כדי לכתוב את התגובה המחמיאה!
נ.ב. מוזמנת אלינו לוואטסאפ אם את עדיין לא חברה בקבוצה
ניראה מתכון מושלם אני עדיין באמצה ההכנה
היי שיר!
מקווים שהמקלות יצאו מעולה 🙂
היי לא הצלחתי להבין אחרי שמגלגלים לרולדה איך פורסים בתבנית…..
היי סיגל!
סליחה על הבלבול, הכוונה היא פשוט להניח את נייר האפייה עם הרולדות על התבנית.
בהצלחה 🙂
מושלם תודה רבה לכם
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/