קציצות ירק בתנור (לביבות אפויות)
לא רק לצמחונים – קציצות ירק מדהימות שאף אחד לא יכול לעמוד בפניהן! קציצות ירק אפויות בתנור עם הרבה ירק ועשבי תיבול שכל אחד אוהב, במיוחד כשיוצאות קראנצ'יות ובטעם מטריף שכזה!
לביבות ירק זה אחד המאכלים הקבועים אצלי בתפריט, גם כי הן לא מכבידות אחרי שאוכלים אותן וגם כי אפשר לשלב בהן את כל סוגי הירקות שרק רוצים והן יוצאות טעימות כל כך שאני יכולה לנשנש אותן כמו פיצוחים.
פעם נהגתי לקנות אותן, אבל תמיד סבלתי מצרבת מגלל הטיגון, אז מצאתי מתכון מושלם ופשוט להכנה לקציצות ירק אפויות בתנור, שיוצאות בדיוק באותו הטעם ואין להן תופעות לוואי אחרי שאוכלים אותן. כל כך טעימות שגם אתם לא תפסיקו לנשנש!
למה באמת כדאי לכם: קציצות ירק
-
- כל כך טעימות שאי אפשר להפסיק לאכול!
- גדושות ירק, בריאות ומזינות מאוד!
- לא מטוגנות והתחושה נהדרת לאחר שאוכלים אותן!
- מתכון קל ביותר להכנה שכל אחד יכול להכין!
שורה תחתונה: לארוחת צוהריים מזינה. מושלמות עם טחינה בצד וכל כך טעימות שגם על טחינה אפשר לוותר!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
קציצות ירק בתנור (לביבות אפויות)
המצרכים
- דלעת (חתיכה לא גדולה)
- 2 קישואים
- 2 גזר
- 2 בצל
- כוסברה (צרור)
- פטרוזיליה (צרור)
- 2 ביצים
- כורכום (מעט)
- כמון (מעט)
- פלפל שחור (מעט)
- פפריקה מתוקה (מעט)
- מלח (לפי הטעם)
- מרק עוף (מעט)
- 2 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה
- מגרדים או קוצצים בסלייסר את הירקות.
- סוחטים מכל הנוזלים, ואז מוסיפים את שאר המרכיבים.
- משמנים נייר אפייה בתבנית, מסדרים מהתערובת עיגולים שטוחים.
- אופים על 190 מעלות למשך כרבע שעה, ואז הופכים את הקציצות ואופים עוד עשר דקות.
שאלות נפוצות: קציצות ירק
את הלביבות את לשה בידיים רטובות או משומנות? בידיים משומנות, חשוב מאוד להוציא היטב את הנוזלים מהירקות. |
האם ריססת בשמן? כן את הנייר אפייה. |
יש תחליף לטבעונים כלומר תחליף לביצים? אולי טחינה, וגם להכניס בירקות גם תפו"א שיחזיק את הקציצה. |
האם יש תחליף לביצה בבצק? אפשר לשים קצת יותר שמן במקום. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין כיף גדול יותר מארוחת צוהריים מזינה, שלא משאירה תופעות לוואי אחרי שאוכלים אותה,
ארוחה שקל ופשוט להכין וכל כך טעימה לאכול!
עוד מתכוני ארוחות צהריים מושלמים ומזינים מחכים לכם באתר,
כנסו ותבחרו לכם ארוחה אחת מזינה ליום שכל המשפחה תאהב!
מקור: דינה איתיאל
המתכון לא טוב . הבלילה יצאה יבשה מדי וללא חומר שמדביק את החומרים. הוספתי עוד ביצה ו- 2 כפות קמח כדי שאפשר יהיה ליצור קציצות. אבל עוגמת הנפש היתה אחר כך כשאף אחד לא אהב את הקיצוץ. בקיצור הטרחה אינה שווה את התוצאה.
מתכון גרוע ! לא כדאי לנסות!!
היי שרה,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון, נשמח להציע לך 4 מתכונים נוספים לקציצות ירק:
מתכון של דורית אלישע
מתכון של בלה שליו
מתכון של שרה סייג
מתכון של איטל איטלי
בהצלחה!
היי
מה אפשר לעשות אם הבלילה יוצאת לי קצת יבשה?
היי בת אל,
אפשר להוסיף ביצה או שמן לבלילה.
בהצלחה!
לא צריך לבשל קודם את הירקות?
היי בת אל,
לא, רק מגרדים או קוצצים ממש דק וסוחטים היטב מנוזלים.
בהצלחה!
היי, האם אפשר להקפיא את הקציצות אחרי האפייה?
היי,
אכן כן, בהצלחה!
אני רגישה לגלוטן ,אשמח לקבל מתכונים ללא גלוטן ,
במיוחד עוגה שוקולד שאף פעם לא מצליחה לי
תודה ?