חטיף גרנולה ביתי ללא סוכר
הנה חטיף מושלם שמספק לגמרי את התשוקה למתוק באמצע יום מעייף או ליד הקפה. הוא אומנם נטול סוכר ונטול גלוטן, אבל גם לגמרי נטול רגשי אשמה ושאפשר לזלול ממנו עוד ועוד. לעומת זאת, הוא מלא בחומרי גלם איכותיים, מפוצץ באנרגיה חיונית ועשיר בטעם מטורף!
חטיף גרנולה ביתי ללא סוכר הוא בדיוק מה שצריך לארוחת בוקר זריזה או לארוחת ביניים קלה, נהדר להפוגה קצרה באמצע יום עבודה ארוך וטעים גם לילדים להפסקת עשר מתוקה ומזינה!
מרוב שהוא כל כך טעים, בכלל לא תשימו לב שחטיף האנרגיה הנהדר הזה עשיר מאוד בסיבים תזונתיים. אז… קחו 10 דקות עבודה (ועוד 20 דקות אפייה), ותתחילו לפנטז על חטיף חלומי שיעשה לכם יום מתוק ובריא
למה באמת כדאי לכם: חטיף גרנולה
-
נטול סוכר, נטול גלוטן ו…נטול רגשי אשמה
-
חטיף גרנולה ביתי עשיר בחומרי גלם איכותיים שימלאו אתכם באנרגיה חיונית ובטעם מטריף!
שורה תחתונה: חטיף גרנולה ביתי שמוכיח שבריא יכול להיות גם טעים ומפנק במיוחד!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? חטיף גרנולה
חטיף גרנולה ביתי ללא סוכר
המצרכים
- 1 בננה גדולה
- ½2 כוסות שבולת שועל שלמה
- ½ כוס אגוזי מלך או פקאן
- ⅓ כוס צימוקים בהירים אורגניים
- 4-5 תמרים מג׳הול (גדולים מגולענים)
- ⅓ כוס פתיתי קוקוס
- ⅓ כוס שמן קוקוס
- ⅓ כוס טחינה גולמית/חמאת בוטנים
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- ½ כפית קינמון
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 3 כפות פצפוצי שוקולד
אופן ההכנה
- לטחון את הרכיבים במעבד מזון חזק, בפולסים קצרים, עד לקבלת עיסה פירורית גסה ודביקה. במהלך הטחינה, במידה ויש צורך, ניתן להוסיף כמה כפות של חלב צמחי/מים.
- לדחוס עם ידיים רטובות את העיסה, לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לאחר הטחינה אפשר להוסיף לתערובת 3 כפות שבבי קקאו בשביל הקראנצ׳יות.
- לאחר הדחיסה בתבנית לפזר למעלה 3 כפות פצפוצי שוקולד. לאפות על חום של 170 כ-20 דקות. להוציא מהתנור ולחרוץ בזהירות ריבועים, בעזרת סכין חדה
- להכניס לתנור לעוד 5 דקות על חום של 160, לחכות לקירור מלא לפני החיתוך הסופי
שאלות נפוצות: חטיף גרנולה
מה זה שבבי קקאו ואיפה ניתן להשיג? פולי קקאו נאים גרוסים. ניתן להשיג בבתי טבע, ניצת הדובדבן/עדן טבע מרקט ועוד |
האם במקום צימוקים אפשר לשים ג'וג'י ברי? כן, אפשר, אבל תוסיפי עוד תמרים אחרת החטיף יהיה מר ולא מתקתק |
האם אפשר לעשות את העיסה ביד ללא במעבד מזון? לא, יש צורך שהעיסה תהיה טחונה מגובשת ודביקה בשביל המרקם של החטיף |
אפשר לוותר על הבננה? אפשר להחליף בחצי כוס רסק תפוחים לא ממותק |
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינטסגרם
היי, במה אפשר להחליף את הקוקוס? (גם הפירושים וגם השמן)
היי ירדן,
אפשר לוותר על הקוקוס, או להחליף לאגוזים, שוקולד וכל דבר אחר שאוהבים 🙂
בהצלחה!
זה יצא ככ טעים
אפילו לפני האפייה בא לי לאכול את כלהתבנית
היי לירז!
ממש שמחים שנהנית, זה בדיוק מה שאנחנו הרגשנו כשהכנו אותן 🙂
מוזמנת גם לקבוצת הפייסבוק שלנו, אנחנו מעלים שם מתכונים חדשים נהדרים כל יום
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
נראה טעים 🙂
במה אפשר להחליף את הצימוקים(לא חמוציות) ?
היי שני,
אין שום בעיה, בהצלחה 🙂
מתכונים מעולים מאוד אוהבת להכנס ולגנוב מתכונים
היי יפה!
שמחים מאוד לדעת שאת נהנית מאוד 🙂
בואי הצטרפי אלינו לקבוצת הפייסבוק, אנחנו מעלים לשם מתכונים שווים כל יום
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/