Go Back
חטיף גרנולה ביתי ללא סוכר

חטיף גרנולה ביתי ללא סוכר

חטיף גרנולה ביתי ללא סוכר וגלוטן מושלם לארוחת בוקר זריזה, ביניים קלה, או הפוגה מיום עבודה מתיש. 10 דקות הכנה בלבד וקיבלתם מעדן בריא, מתוק ומלא אנרגיה
ציון 4.78 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: עידית מרום

המצרכים

  • 1 בננה גדולה
  • ½2 כוסות שבולת שועל שלמה
  • ½ כוס אגוזי מלך או פקאן
  • כוס צימוקים בהירים אורגניים
  • 4-5 תמרים מג׳הול (גדולים מגולענים)
  • כוס פתיתי קוקוס
  • כוס שמן קוקוס
  • כוס טחינה גולמית/חמאת בוטנים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • ½ כפית קינמון
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 3 כפות פצפוצי שוקולד

אופן ההכנה

  • לטחון את הרכיבים במעבד מזון חזק, בפולסים קצרים, עד לקבלת עיסה פירורית גסה ודביקה. במהלך הטחינה, במידה ויש צורך, ניתן להוסיף כמה כפות של חלב צמחי/מים.
  • לדחוס עם ידיים רטובות את העיסה, לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • לאחר הטחינה אפשר להוסיף לתערובת 3 כפות שבבי קקאו בשביל הקראנצ׳יות.
  • לאחר הדחיסה בתבנית לפזר למעלה 3 כפות פצפוצי שוקולד. לאפות על חום של 170 כ-20 דקות. להוציא מהתנור ולחרוץ בזהירות ריבועים, בעזרת סכין חדה
  • להכניס לתנור לעוד 5 דקות על חום של 160, לחכות לקירור מלא לפני החיתוך הסופי
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.