מתכון לחמניות שום בגט מושלם

לחמניות שום בגט קלאסיות לכל ארוחה, נשנוש ואירוח מרשים וטעים במיוחד. הן קלות להכנה, בעלות מרקם אוורירי וקריספיות שחומה ויכניסו לבית ניחוח שום אקזוטי ושיק צרפתי מטריף
בהשראת: חגית אלקבץ
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
מתכון לחמניות שום בגט מושלם

אף אחד לא יצליח לשכנע אותנו שיש טעים יותר מאשר לחמניות שום  – רכות, טריות ומגרות בטירוףףף, שיכניסו אליכם הביתה שיק צרפתי בארומה מענגת. 

המראה נוטף הפריכות שלהן יגרום גם לאנשים הסבלניים ביותר לנגוס מהן ביס ענק ברגע שייצאו מהתנור ולהתענג על מרקם אוורירי מבפנים, קריספיות שחומה מבחוץ וטעם מנצח שיציפו את הבית בניחוחות שום מעוררי תיאבון…

עם שכבה נדיבה של חמאה, גבינה עשירה או דווקא בגרסה בשרית עם נקניק משובח או שניצל עסיסי – הלחמניות האלו קלאסיות לכל ארוחה, נשנוש ולאירוח מרשים וטעים. מי צריך יותר מזה?

 
ספר המתכונים של חגית אלקבץ 
 
מתכון לחמניות שום בגט מושלם
צילום: חגית אלקבץ
 

למה באמת כדאי לכם: לחמניות שום ביתיות

  • רכות, טריות ומגרות בטירוףףף – יש טעים מזה?

  • כי אין שום לחם שיכול להתחרות בלחמנית שום פריכות ומגרות

.שורה תחתונה: שילוב מושלם של ניחוחות מפתים ושיק צרפתי בבית

 
 
מתכון לחמניות שום בגט מושלם
צילום: חגית אלקבץ

 

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? סרטון הכנה לייב מלא: 

 

 

מתכון לחמניות שום בגט מושלם

מתכון לחמניות שום בגט מושלם

לחמניות שום בגט קלאסיות לכל ארוחה, נשנוש ואירוח מרשים וטעים במיוחד. הן קלות להכנה, בעלות מרקם אוורירי וקריספיות שחומה ויכניסו לבית ניחוח שום אקזוטי ושיק צרפתי מטריף
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: חגית אלקבץ

המצרכים

לבצק

  • 3 כוסות קמח ( לפי כוס מידה חד פעמית לשתייה חמה – 250 מ"ל)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • ¼ חבילה "נטורינה" מומסת (50 גרם)
  • 1 כף שום כתוש
  • 1 כף פסטו (לא חובה)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • ¾ כוס מים חמימים

לציפוי

  • 1 חלמון ביצה (הצהוב)
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • לשים במיקסר את כל חומרי הבצק כ-5 דקות, ומניחים בצד ל-30 דקות להתפחה. מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות, מרדדים לאליפסה ומגלגלים כמו רולדה, מהדקים את השוליים היטב כדי שלא יפתחו במי
  • מרתיחים סיר עם מים וכפית מלח, מכניסים את הלחמניות ל-30 שניות, הופכים לצד השני לעוד 20 שניות, מוציאים, מסננים מהשמן ומניחים בתבנית. עושים 3 חתכים בכל לחמנייה
  • מוהלים חלמון ביצה (הצהוב) עם 2 כפות שמן ומורחים על הלחמניות. מתפיחים עוד 20 דקות ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות על תוכנית טורבו לכ-30-35 דקות

הערות וטיפים

  • ללחמניות שום מושלמות - חשוב להקפיד לסגור היטב את הקצוות שלא יפתחו במים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

הבמה כולה שלכם:

לחמניות אליפות, כל הכבוד. הכנתי, יצא טעים. עשיתי כפול, לא נישאר מרוב הטעם

דינה חגג

גם אני הכנתי, איזה ריחחחח

נאווה קסל

מתכון לחמניות שום בגט מושלם
צילום נאווה קאסל

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

Similar Posts

2 Comments

    1. היי אילנה, מוזמנת להנות מעשרות מתכונים הכי מומלצים לשבועות ממש כאן באתר בלחיצה כאן . שמחים לשמוע שאת מעוניינת בסדנא, אנחנו עובדים על זה אך עדיין אין לנו כזו, מוזמנים לחלופין להנות מיריד מארזי הקינוחים המטורף שאנחנו מתכננים (הרשמה מוקדמת נפתחה ממש אתמול!). תהני וחג שמח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?