Go Back
מתכון לחמניות שום בגט מושלם

מתכון לחמניות שום בגט מושלם

לחמניות שום בגט קלאסיות לכל ארוחה, נשנוש ואירוח מרשים וטעים במיוחד. הן קלות להכנה, בעלות מרקם אוורירי וקריספיות שחומה ויכניסו לבית ניחוח שום אקזוטי ושיק צרפתי מטריף
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: חגית אלקבץ

המצרכים

לבצק

  • 3 כוסות קמח ( לפי כוס מידה חד פעמית לשתייה חמה – 250 מ"ל)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • ¼ חבילה "נטורינה" מומסת (50 גרם)
  • 1 כף שום כתוש
  • 1 כף פסטו (לא חובה)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • ¾ כוס מים חמימים

לציפוי

  • 1 חלמון ביצה (הצהוב)
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה

  • לשים במיקסר את כל חומרי הבצק כ-5 דקות, ומניחים בצד ל-30 דקות להתפחה. מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות, מרדדים לאליפסה ומגלגלים כמו רולדה, מהדקים את השוליים היטב כדי שלא יפתחו במי
  • מרתיחים סיר עם מים וכפית מלח, מכניסים את הלחמניות ל-30 שניות, הופכים לצד השני לעוד 20 שניות, מוציאים, מסננים מהשמן ומניחים בתבנית. עושים 3 חתכים בכל לחמנייה
  • מוהלים חלמון ביצה (הצהוב) עם 2 כפות שמן ומורחים על הלחמניות. מתפיחים עוד 20 דקות ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות על תוכנית טורבו לכ-30-35 דקות

הערות וטיפים

  • ללחמניות שום מושלמות - חשוב להקפיד לסגור היטב את הקצוות שלא יפתחו במים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.