קציצות ירק עירקיות
אתם יכולים לקרוא להן ערוק, עיג'ה או עוקאת, או שאתם יכולים פשוט לקרוא להן קציצות ירק עיראקיות מ-ו-ש-ל-מ-ו-ת…
א-בל, לא משנה איך תכנו את הקציצות המופלאות האלה – הן אחת הקציצות הטעימות שיש, שתמיד ייענו לכל קריאה, ויבואו בשמחה לפאר לכם את הצלחת בטעמים נהדרים ומראה נחשק.
מקורן במטבח העיראקי העשיר, וגם הן כמוהו מלאות בעושר טעמים מטריפים. ההכנה שלהן קלילה מחומרים שיש בכל בית, והן תוספת מושלמת לכל ארוחה דשנה, לשישי או שבת בבוקר, עם פיתה או חלה טרייה, או לגמרי לבד בליווי מטבל מפנק.
למה באמת כדאי לכם: קציצות ירק עירקיות
- תוספת מושלמת לכל ארוחה, או נשנוש משביע עם מתבל מנצח
- עושר טעמים מטריף, מראה מגרה עוד יותר. בריא, מהיר, טעים
- הכנה קלילה, חומרים זמינים בכל בית
שורה תחתונה: טעם ממכר, נחטפות מהר…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? קציצות ירק עירקיות
קציצות ירק עירקיות
המצרכים
- 4 תפוחי אדמה
- 1 בטטה
- 2 קישואים
- 6-7 עלי בצל ירוקים כולל החלק הלבן
- 1 גזר מקולף
- 2 עגבניות
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 כוס פירורי לחם
- ½ כוס קמח מנופה
- ½ כוס שומשום לבן
- 4-5 ביצים
- פלפל שחור
- פפריקה
- מלח
- כורכום
- מעט מרק עוף
- שמן
אופן ההכנה
- מקלפים את כל הירקות ומגרדים דק דק במגרדת את תפוחי האדמה, הגזר, הקישואים והבטטה, את הבצל, הפטרוזיליה והעגבניות
- מניחים את תפוחי האדמה במסננת עם מלח להגרת הנוזלים, מעבירים לקערה אחרי סחיטה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
- מתבלים בכל התבלינים, מערבבים היטב ונותנים מנוחה כחצי שעה, לאחר מכן בידיים רטובות ליצור קציצה שטוחה ולטגן בשמן במחבת עד השמחה
הערות וטיפים
- לגרסת טבעוני ללא ביצים ניתן להחליף אותן בכמה כפות קמח חומוס
- אפשר גם לאפות את הקציצות ב-180 מעלות ל-20-30 דקות עד השחמה
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: רותי שמש נוח
כמה ביצים יש להוסיף למתכון?
היי אירית!
4-5 ביצים, תלוי בגודלן.
בהצלחה 🙂
מעולה. אשמח לקבל מכם מיילים.
היי ליאורה!
אנחנו ממש מתנצלים על זמן התגובה הארוך.
נשמח שתצטרפי לקבוצות הוואטסאפ שלנו:
קבוצת מתכונים רגילים
קבוצת גרין עם מתכונים ללא גלוטן, ללא סוכר, דיאטטיים וכדומה.
בנוסף, יש לנו גם קבוצת פייסבוק שנשמח לראותך בה
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
מחכים לך ?
נשמע ונראה מצויין בעיקר כי אפשר לאפות.
רק חבל מאד…
אני עם סוכרת גבוהה ותפוחי אדמה בשבילי זה רעל.
אשמח לקבל אפשרות של תחליף להם.
תודה רבה מאד
היי לאה!
אפשר פשוט לוותר על תפוחי האדמה ולשים יותר קישואים ובטטה.
בהצלחה 🙂
מרק עוף דבר מיותר ומקלקל טעם. במקום זה בצל רגיל מרוסק וסחוט מנוזלים.
מטבל כותבים עם ט ולא עם ט.
היי ניבה!
את צודקת במאה אחוז לגבי שני הדברים האלה. תיקנו ל-מטבל במתכון עצמו.
בעניין אבקת מרק עוף – אין כמובן הכרח להוסיף.
העניין הוא שהאתר שלנו הוא בעצם אוסף של מתכונים של טבחים ביתיים מכל רחבי הארץ. אנחנו מפרסמים את המתכונים הללו as is כדי לא לפגוע באותנטיות שלהם, ולכן את רואה שיש אבקת מרק במתכון.
תודה רבה על תגובתך ואנחנו מתנצלים על אי הנעימות שחווית 🙂
מטבל כותבים עם ט ולא עם ט חחחחח
היי,
ט או ט, בכל מקרה תיקנו את המתכון 🙂
מוזמן להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו!
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
מתכון גרוע במיוחד של מי שהקוראים מעניינים את הת-ת שלה. אין כמויות יש התקשקשות – גרוע שבגרועים. זה לא מתכון זה זבל
היי!
ממש מתנצלים על החוויה הלא נעימה שהייתה לך עם המתכון הזה. אתה צודק לגמרי.
המלצה שלנו היא להוסיף כפית מכל תבלין, פלפל שחור חצי כפית תספיק.
לגבי השמן – הוא מיועד לטיגון אז כמה שאתה בדרך כלל שם.
בהצלחה 🙂