מתכון קוגל אטריות פיקנטי קל
קוגל אטריות פיקנטי קל להכנה שכל בני הבית והאורחים יטרפו!
רגע לפני שחג השבועות מגיע, הגיע הזמן להכין את רשימת המאכלים שיככבו על שולחן החג.
קוגל הוא פשטידה פולנית שניתן להכין אותה בנוסחים שונים, אבל אצלי בבית יש דרישה חד־משמעית לנוסח הפיקנטי.
המתכון קל מאוד להכנה, טעים מאוד וישדרג לכם את שולחן החג שיהיה עמוס במאכלי גבינות, כך שמי שיתחשק לו מאכל עם קצת פחות גבינות, הקוגל בהחלט יעשה את העבודה.
למה באמת כדאי לכם: קוגל
-
- יש כמה נוסחים להכין קוגל, אבל הנוסח הזה מנצח את כולם!
- כל כך טעים שבני הבית והאורחים יטרפו את הפשטידה הזו לפני כל מאכל שתשימו על השולחן!
- שולחן חג מושלם הוא שולחן עם אוכל מגוון והקוגל בחלט יעשה את העבודה בין המאכלים החלביים המסורתיים!
שורה תחתונה: אם אתם רוצים לגרוף מחמאות על המאכלים שתכינו לארוחת החג, הפשטידה הזו תעשה עבורכם את העבודה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
מתכון קוגל אטריות פיקנטי קל
ציוד
המצרכים
- ¼1 כוס סוכר
- 6 כוסות מים (רותחים)
- 2 כפות פלפל שחור
- 2 כפיות מלח (שטוחות)
- 1 שקית אטריות דקו (לא דקיקות, מומלץ של אסם)
- ¾ כוס שמן
- 3 ביצים
אופן ההכנה
- לקרמל בסיר סוכר עד השחמה מלאה.
- לשפוך בזהירות 6 כוסות מים רותחים.
- להוסיף פלפל שחור ומלח.
- לאחר רתיחה להוסיף אטריות ושמן, לבשל עד ריכוך ולכבות את האש.
- לערבב ולהשאיר לספיגת הנוזלים ולצינון קל.
- מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.
- יוצקים לתבניות אינגליש קייק. לשטח ולהדק.
- לשפוך לכל תבנית כ-1/2 כוס מים, לכסות בנייר אפיה ועליו נייר אלומיניום ולאפות כשעה ב–190 מעלות.
- לאחר מכן להסיר את הכיסוי ולאפות כרבע שעה נוספת עד הזהבה.
הבמה כולה שלכם:
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני שבועות מושלמים. אל תפספסו!
מקור: גילה ומשה מוגמי | עוגות, קינוחים פירות ועוד.. שירות משלוחים כמעט לכל הארץ | מוזמנים לעקוב באינסטגרם
האם אין צורך בקינמון?
היי גלית,
אפשר להוסיף כפית אחת אבל לא חובה.
בהצלחה 🙂
חבילת אטריות של 400 גרם?
היי קרן,
אכן כן, בהצלחה 🙂
היי
לקרמל , הכוונה רק סוכר בסיר?
היי זהר,
נכון, קרמל מסוכר בלבד נקרא קרמל יבש, הוא הקרמל הקלאסי.
בהצלחה 🙂
שלום דבורה.
הוספתי לכל תבנית חצי כוס מים כמו שכתבת, זה נראה יותר מדאי מים , התבנית ממש ממש מלאה…
זה אמור להיות כך???
היי מיכל,
כן, אמורים להיות מספיק מים כדי שהאטריות תתבשלנה.
נשמח לדעת איך יצא הקוגל ואם כמות המים השפיעה לרעה.
למה לא דקות?
בעיתי ממש?
היי גילה,
בהחלט אפשר להכין עם אטריות דקות.
בהצלחה 🙂
המתכון לא ברור. האם יש צורך לסנן את האיטריות מתי מוסיפים את הכרמל ועוד תודה
היי דבורה!
את האטריות מוסיפים לסיר שבו הכנו את הקרמל, אחרי שהוספנו מים והרתחנו.
מקווים שהצלחנו לעזור, בהצלחה 🙂
דוקא ממש ברור.. מה לא מובן פה?