| |

עוגת סולת ספרה קלה

רכה, נימוחה, וספוגה בסירופ סוכר מתקתק
בהשראת: ניצה יעקב
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
עוגת סולת

לא משנה אם אתם מעדיפים לקרוא לה ספרה טריפוליטאית, בסבוסה, או פשוט עוגת סולת, עוגה זו תמיד תדהים אתכם עם טעם של עוד!

עוגת סולת ספרה קלה להפליא שתמיד יוצאת רכה, נימוחה, וספוגה בסירופ סוכר מתקתק, עם תוספת של צימוקים, שקדים, שומשום המעלים את הטעם לרמה אחרת לגמרי.

מכינים עוגה זו לפי מתכון קל וזריז שכל בשלן מתחיל יכול להכין בעיניים חצי עצומות, ומבטיחים חווית טעמים עשירה ומגרה שתטשטש לכם את החושים!

מתכון באדיבות: ניצה יעקב

ספר המתכונים של ניצה יעקב

עוגת סולת

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת סולת

עוגת סולת ספרה קלה

רכה, נימוחה, וספוגה בסירופ סוכר מתקתק
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
לדרג
באדיבות: ניצה יעקב

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לעוגת סולת:

  • 1 קילו סולת
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס שמן
  • קליפת לימון או תפוז מגורד
  • 1 כוס צימוקים
  • שקדים ושומשום לקישוט
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 2 שקיות סוכר וניל

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • ½ ל ימון סחוט
  • 2 ½ כוסות מים

אופן ההכנה

  • להכנת העוגה - שמים בקערה את הסולת עם השמן, תפוזים, כוס סוכר, צימוקים, קליפת תפוז או לימון, ביצים, אבקת אפייה, סוכר וניל. מערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
  • לוקחים תבנית ומשטחים בה את כל התערובת.
  • מסמנים קוביות כדי שיהיה קל לחתוך, ושמים שקד על כל ריבוע.
  • אופים בתנור מחומם על 170 מעלות אפייה למשך חצי שעה או עד הזהבה.
  • להכנת הסירופ - מביאין לרתיחה את הסוכר ומים לקבלת צבע יפה של סירופ.
  • שופכים את הסירופ כשהוא חם על עוגה קרה. שופכים בנדיבות על כל קובייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת סולת ספרה 

אפשר בלי צימוקים?
אפשר אבל מאבדים טעם.
כמה ימים ניתן לשמור בקירור?
שומרים בקופסא במקרר, שורד אפילו לחודש!
את הביצים להפריד?
לא, פשוט לערבב עם כל העיסה.
אחרי ששופכים את הסירופ לשים ישר במקרר?
מועדף להשאיר שעה שעתיים בחוץ שייספג הסירופ.

מה חושבים על: עוגת סולת ספרה

עוגת סולת
ישראל בצלאל: "יצא ממש טוב!"
עוגת סולת
אתי לי: "I made it !! From Canada with love . recipe is fantastic , absolutely delicious"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת סולת ספרה קלה – ניצה יעקב

Similar Posts

15 Comments

  1. העוגה נראת נהדר…
    יש לי מתכון שמעורבב 3 כוסות סולת ו – 3 כוסות קמח
    עם 6 ביצים..
    איך כאן יש רק 2…
    מאוד רוצה להכין היום…..

    1. היי לי,
      אנחנו ממליצים לעבוד לפי המצרכים והוראות ההכנה של המתכון.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אוסנת, עוגת סולת ספרה מכינים עם כמות גדולה של סולת, רוב המתכונים משתמשים ב 1 ק"ג סולת שזה 5 כוסות, אפשר להכין חצי מהכמות של כל המצרכים ולקבל עוגה קטנה יותר כמובן. בהצלחה!

    1. היי בת אל, המתכון מתאים לתבנית מרובעת ענקית 32X40 או ל 4 תבניות אינגליש קייק (אפשר לחצות את המצרכים ואז זה מתאים ל-2). מקווים שעזרנו, בהצלחה!

  2. ניראה שכמות הסולת לא ממש הגיונית מול כמות הנוזלים,
    אשמח לדעת את המתכון הנכון
    תודה רבה!

    1. היי יהודית, הכמויות מדויקות והמתכון יוצא מושלם. את מוזמנת להתרשם מהתמונות שהגולשים הכינו (לגלול למטה לסוף העמוד). בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?