עוגת שיש בחושה ב-2 דקות
עוגת שיש בחושה וטעימה במיוחד! ללא הפרדה, הקצפה או מיקסר וממש ב-2 דקות יש לכם עוגה מושלמת ומרשימה.
לא פעם קרה לי שקיבלתי טלפון מחברים או ממשפחה שהזמינו את עצמם לקפה והיו מצבים שלא נשאר לי מה להגיש לצד הקפה. המתכון הזה הוא תמיד פתרון מושלם עבורי כי הוא כל כך פשוט, לא דורש התעסקות במטבח ושטיפת ערימות של כלים לאחר מכן ולוקח ממש 2 דקות להכין.
בכלום מאמץ מתקבלת עוגת שיש בחושה ומרשימה, עם מראה אלגנטי, ומרשימה לא פחות בשילוב טעמי שוקולד עשיר ותפוז, ביס אחד והרשמתם את האורחים ברגע! חובה לנסות ולהכין כמות כפולה כי האורחים לא ישאירו לכם פירור!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שיש בחושה
-
- הכי טעים שיש: שילוב טעמי השוקולד עם התפוז הוא שילוב מנצח!
- בלי התעסקות מיותרת ובלי הכנות מרובות!
- 2 דקות הכנה ויש לכם עוגה שכל ביס ממנה אליפות!
- אפשר להכין את העוגה פרווה ולהגיש בכל רגע נתון!
שורה תחתונה: התקילו אתכם אורחים ברגע האחרון? תגישו את העוגה הזו והם יתקילו אתכם שוב ושוב!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שיש בחושה ב-2 דקות
ציוד
המצרכים
- 5 ביצים
- 1 כוס שמן
- ½ 1 כוס סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כוס מיץ תפוזים או חלב
- 2 כוסות קמח תופח
- 3 כפות קקאו
אופן ההכנה
- נערבב את כל המצרכים מלבד הקקאו.
- 3/4 מהבלילה הלבנה נעביר לתבנית , את הרבע הנותר נערבב עם הקקאו.
- נשפוך את הבלילה עם הקקאו על הבלילה הלבנה.
- נערבב בעדינות בין שתיהן עם קיסם או שיפוד עץ ארוך.
- נאפה בחום 175 מעלות למשך כ-40 דקות.
- נקרר את העוגה - ניתן לפדר באבקת סוכר.
שאלות נפוצות: עוגת שיש בחושה
מה אפשר כתחליף במקום מיץ תפוזים ? חלב או חלב קוקוס. |
במקום תמצית וניל אפשר לשים שקית אבקת וניל ? בהחלט. |
אפשר במקום קקאו שוקולית? לא מומלץ. רק קקאו, ורצוי לנפות. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה דורית יצאה מדהימה גבוהה וטעימה!"
זהבה שי
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות בחושותמושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: דורית כהן
אשמח להכין את היוגה אך לא הבנתי האם אפשר להקציף ביצים וסוכר כמה דקות ואז,להוסיף את שאר המצרכים? והאם אפשר לחלק ל2 בלילות ולעשות עוגת זברה? והאם חייב להשאיר בתנור או שאפשר כשמוכן ישר להוציא את העוגה? תודה רבה
היי קרינה,
אפשר להקציף אבל לא חובה.
לגבי החלוקה, ההוראות של המתכון מפרטות איך לחלק ובאיזו כמות.
אפשר להשאיר קצת בתנור אבל לא יותר מדי שלא תתייבש.
בהצלחה וחג שמח!
היי, אפשר להחליף כוס חלב בכוס חלב סויה?
היי מיכל,
אפשר בהחלט, בהצלחה 🙂
הכנתי ויצא טעים, מתכון קל ופשוט
תודה!
היי ברכה!
שמחים מאוד שנהנית מהעוגה 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו כדי לקבל מתכונים מעולים נוספים כל יום
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
כמה מיל זה כוס חד פעמית חמה ?!?! בשביל זה קיים כוס מידה אוניברסלי.
היי רחל!
מתנצלים על הבלבול. כוס חד פעמית היא 200 מ"ל. כוס אוניברסלית היא 240 מ"ל.
בעיקרון, לא חשוב באיזו כוס את בוחרת להשתמש, כל עוד את משתמשת אך ורק בה לאורך כל המתכון כך שהיחסים בין המצרכים של העוגה יישמרו.
בהצלחה 🙂
מוצלח
האם אפשר לעשות עם קמח רגיל ולא תופח?
היי אורית, אפשר בהחלט, על כל כוס קמח תופח נחליף בכוס קמח רגיל וכפית אחת של אבקת אפייה. בהצלחה ובתיאבון!
היי עוגה קלה וטעימה מאוד תודה
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
שמחים שאהבת! ולא ניסינו ספציפית עם העוגה הזו, אך ניתן בד"כ להמיר סוכר לבן לחום ביחס 1:1, ייתכן שהמרקם ישתנה מעט אך גם יוצא טעים. בהצלחה ובתיאבון!
כשזז מוכן להשאיר בתנור עד שהתקרר או להוציא ישר? ולתת לו להתקרר בחוץ? בבקשה תשובה
היי מיטל!
מומלץ לתת לעוגה להתקרר בתנור.
בהצלחה 🙂