Advertisements

עוגת קצף וקצפת טעימה ביותר – עוגת שכבות של בצק אפוי קרם וקצפת אפויה. עוגה נוסטלגית שתחזיר אותכם שנים אחורה ישר לימי הילדות הנפלאים. מומלץ ביותר!

מתכון באדיבות:  פני דנינו – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
עוגת קצף וקצפת

Advertisements

Advertisements

מתכון: עוגת קצף וקצפת טעימה ביותר

מצרכים ואופן הכנה 

להכנת התחתית:
3/4 מרגרינה
שתי כפות סוכר
סוכר וניל
2חלמונים
אבקת אפיה
כוס וחצי קמח (אם הבצק דביק להוסיף עוד קצת)
מערבבים את כל החומרים יחדיו ומסדרים בתבנית גודל 26
אופים על חום 170 מעלות עד להזהבה

שלב 2:
נקציף שתי חבילות של 250 גרם שמנת להקצפה עם:
3/4 כוס חלב
שלוש שקיות סוכר וניל
כף סוכר פודינג וניל
וכף אחת נס קפה

מקציפים עד לקבלת קצף יציב ונמרח את הקרם על התחתית שאפינו מקודם.


שלב 3:

נקציף ארבעה חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקבלת קצף קשה
נמרח את הקצף בצורה אחידה על נייר אפייה שאותו נסמן בעיגול בגודל התבנית שלנו
נאפה על 100 מעלות חום למשך בערך שעה עד שעה ורבע.
נניח על הקרם ונקשט מעל עם סירופ שוקולד\ריבת חלב\ מה שבא לכם.
בתיאבון!

Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: כמה אינסטנט וניל צריך?חבילה או כף ?
תשובה: חבילה
שאלה:  האם זה נכון ששמים 3 סוכר וניל להקצפה?
תשובה: כן
שאלה: העוגה נראת מדהים, הקרם שאופים שעה בתנור איך את מוציאה מהנייר זה לא מתפורר? איך אני מעבירה לעוגה?
תשובה: עד שהוא לא משתחרר מהאפיה את לא מוציא אותו מהתנור
שאלה: היי מכינה את העוגה הזו והחלק העליון לא מצליח לי מה הסוד לחלק עליון?
תשובה: את מקציפה את החלבונים ממש טוב עד שיש לך קצף קשה מדוע. ואופה על חום 100 מעלות חום את לא מוציא את הקצף עד שהוא משתחרר מנייר אפיה

שאלה: לגבי הקרם הראשון שמים גם כף סוכר וחבילת פודינג?
תשובה: כן
שאלה: לא הבנתי לגבי נייר אפיה איך עושים?
תשובה: את לוקחת את גודל התבנית ומזמנת עיגול מורחת את הקצף על כל גודל התבנית לא לצאת עיגול. זה לא נשפך החוצה כי זה קצף קשה.

שאלה: לא מובן מה להוסיף אם הבצק דביק, ומה עם יתרת החלמונים שנישארו
תשובה: עם הבצק דביק להוסיף עוד קצת קמח. ורק 2 חלמונים

שאלה: אפשר פרווה?
תשובה: את פשוט לא מוסיפה חלב

שאלה: איך את חותכת את העוגה?
תשובה: סכין גדולה בעדינות וזה לא מתפורר

 
עוד מתכונים מבוקשים:

Advertisements

עוגת קצף וקצפת
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
Advertisements

Similar Posts

8 Comments

  1. חושבת שניתן לאפות את הקצף בתבנית אפייה נפרדת 26 מרופדת בנייר אפיה, מה דעתך?

  2. היי ..לא הבנתי את שלב 2.. בסוף רשום למרוח את הקרם על התחתית של מה שיצא משלב 1..
    מה הפירוש בתחתית ?
    להפוך את מה שיצא מהתנור ולשים מעליו ??
    או להרים מהנייר אפיה לשים מתחת לשכבה ולהניח ?
    הסתבכתי קצת ..תודה

    1. אם את מסתכלת בתמונה, העוגה מורכבת משלוש שכבות.
      קודם אפינו את התחתית, ואז את הקרם שנכין נמרח מעל לתחתית הזו, ובשלב 3 נכין את השכבה העליונה והסופית של העוגה, בהצלחה!

    1. מרנג בד"כ שומר את פריכותו בהקפאה, אך לא ניסינו. את מוזמנת לנסות ולעדכן איך יצא, בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements