פיצה במחבת
פיצה במחבת ללא התפחה – למה להפעיל תנור ולחכות כל כך הרבה זמן כדי לקבל פיצה אחת מושלמת כשאפשר בזמן הזה להכין כמה פיצות שונות ומושלמות לא פחות?!
כשמתחשק לנו לעשות ערב פיצות בבית וכל אחד רוצה את המנה שלו רק עם התוספות שהוא אוהב, זה המתכון השולט גם מבחינת קלות ההכנה, גם מבחינת מהירות הכנה וגם מבחינת הטעם. ואם לומר את האמת, בשבילי זו גם פעילות נהדרת לעשות עם הילדים.
הכנת הבצק מהירה, וכשאנחנו מכינים אני מחלקת את הבצק למנות וכל אחד לש לעצמו את הבצק ומשטח, מוסיף את התוספות שהוא רוצה בכמות שהוא רוצה ומעבירים למחבת. 3 דקות במחבת ויש לכל אחד ארוחה חלומית. הבצק יוצא מושלם, במרקם גבינתי, וכולם עומדים ליד המחבת ומחכים בהתלהבות שהפיצה שלהם תהיה מוכנה.
למה באמת כדאי לכם: פיצה
-
- הכי טעימה שיש: פיצה במרקם גבינתי, עמוסה בתוספות שאוהבים!
- קלה מאוד להכנה ומהירה יותר מלאפות בתנור!
- פעילות נהדרת לעשות עם הילדים – גם כיף וגם טעים!
- אפשר להכין פיצות אישיות וכולם מרוצים!
שורה תחתונה: מתחשקת לכם פיצה? תכינו עם הילדים! כל כך טעימה שתשאלו את עצמכם למה הזמנתם משלוח עד עכשיו?
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
פיצה במחבת
המצרכים
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 יוגורט דנונה (200 גרם)
- קורט מלח
לרוטב:
- 3 כפות רסק עגבניות
- 3 כפות מים
- 2 כפות שמן זית
- קורט מלח
- חופן תבלין אורגנו
אופן ההכנה
- נלוש את כל החומרים לבצק במעבד מזון. (אפשר גם ללוש בלישה ידנית) עד שמקבלים בצק חלק.
- נשתמש בכל תכולת הבצק לפיצה גדולה , או ל-2 פיצות בינוניות.
- מחממים מחבת ומרדדים בגודל הרצוי.
- מניחים במחבת ומכסים ל-3 דקות.
- הופכים ואז שמים את הרוטב.
- מפזרים גם איזה תוספות שאוהבים עם גבינה צהובה.
- מוסיפים עגבניות שרי חצויות, מסביב מוסיפים גבינה צהובה מגורדת,
- מפזרים פטריות טריות וזיתים ירוקים חצויים, ומפזרים מסביב מעט שומשום ומעט אורגנו.
- מכסים את המחבת עד שהגבינה נמסה.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: פיצה במחבת
איזה דנונה טבעי? כן כל סוג של יוגורט. |
אם יש לי 150 גרם יוגורט זה משנה את הכמויות האחרות? תורידי מעט מהקמח. |
אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן??? לא ניסיתי את האמת תנסי אולי כן. |
הבמה כולה שלכם:
"נדיר!"
חלי פרץ
"זה ההשראה לפיצה שהכנתי בבוקר. הסרטון ממש עוזר. רק מציעה לחמם את הרסק לפני כן ואיזה תוספות שאוהבים!"
ורד ארביב דגו
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
מה אפשר במקום היוגורט?
לא בא לי חומץ
היי אפרת,
זה מרכיב משמעותי, אבל את יכולה לנסות לערבב חצי כף שמרים יבשים עם 200 גרם מים חמימים עד שהם נמסים לגמרי.
בהצלחה!
כשרשום כוס קמח לאיזה כוס הכוונה? של כמה גרם?
היי הודיה,
את יכולה להשתמש בכל כוס שתרצי כל עוד את עושה בה שימוש לכל אורך המתכון בלי להחליף.
לחילופין, אפשר תמיד להשתמש בכוס מדידה אוניברסלית.
בהצלחה 🙂
הי. לא מצליחה למצוא סרטון של הכנת הפיצה. האם אפשר לשלוח לי או לכוון אותי היכן אפשר למצוא? תודה רבה ?
היי שרית,
מצאנו עבורך את הסרטון, בבקשה:
https://www.facebook.com/100002602604588/videos/3310391159057605/
בהצלחה 🙂
אפשר במקום יוגורט גבינה לבנה 5% ?
היי רונית!
את יכולה בהחלט, בהצלחה 🙂
אפשר בתנור?כמה מעלות וזמן אפיה? תודה
היי דנה!
אפשר גם בתנור – כ-20 דקות בערך על החום הכי גבוה.
בהצלחה 🙂
אם יש לכם ווצאפ אני רוצה שתשלחי לי סרטונים לווצאפ שלי הוא
0527627692
תודה.
בבקשה קישור להצטרפות לקבוצת וואטסאפ: https://chat.whatsapp.com/ELJJfSy0XbmF7FfiMQXPX0
אפשר להחליף את היוגורט ?
ובמה
אפשר 200 מ"ל חלב עם 2 כפות חומץ. בהצלחה!
1.האם צריך לשמן את המחבת
בהחלט אפשר.
על איזה אש מחממים את המחבת?
היי צביקה!
מחממים מחבת על אש בינונית, לא יותר. אם זה יותר מדי, אפשר להנמיך טיפה.
בהצלחה 🙂
מדוע לרשום "פיצה משלושה מרכיבים" כאשר בפועל יש שמונה מרכיבים?
היי יאיר!
צודק לגמרי, תודה רבה על התגובה שלך. עידכנו את המתכון בהתאם.
מוזמן להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל כל יום מתכונים חדשים!
אני מעוניינת להיכנס לקבוצת הווטאסאפ
היי מרים,
נשמח מאוד שתצטרפי לקבוצת הוואטסאפ שלנו. יש לנו שתיים, אחת של מתכונים רגילים ובשנייה אנחנו מעלים מתכונים ללא גלוטן, ללא סוכר לבן, כאלה שמתאימים גם לצמחונים וטבעוניים. מוזמנת להצטרף לשתיהן כדי ליהנות משני העולמות! הנה הן:
קבוצת מתכונים רגילים
קבוצת מתוקים Green
להתראות בקבוצות 🙂