קציצות דגים עסיסיות ברוטב חריף
את הקציצות האלה אני כבר החלטתי להכין את זה לארוחת צהריים היום, מה אתכן?
קציצות דגים עסיסיות ברוטב חריף בתנור במרינדה חריפה,
טעים ביותר וגם נראה פשוט פצצה!!
אני כבר החלטתי להכין את זה לארוחת צהריים היום, מה אתכן?
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
קציצות דגים עסיסיות ברוטב חריף
את הקציצות האלה אני כבר החלטתי להכין את זה לארוחת צהריים היום, מה אתכן?
לדרג
המצרכים
לעיסה:
- חצי קילו סלמון
- חצי קילו נסיכת הנילוס (או חצי קג נסיכת הנילוס וחצי קג בקלה)
- 1 ראש שום (10-12 שיניים)
- 1 צרור כוסברה
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 בצל (בינוני)
- 1 כף פפריקה מתוקה
- פלפל שחור
- מלח
לרוטב:
- 6 שיני שום פרוסות
- 2 גמבה אדומה
- 5 פלפל צ׳ילי/שאטה יבש חריף
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- חצי כף כורכום
- פלפל שחור
- מלח
- חצי כף מרק עוף
- 2.5 כוסות מים
אופן ההכנה
הכנת הדג:
- ניתן לבקש ממוכר הדגים שיטחן לכן במקום.
- אם אתן טוחנות בעצמכן אז רצוי להשרות כשעה עם מלח ולימון ואז לטחון.
- נטחן גם את השום, כוסברה, פטרוזיליה ובצל.
- נטבל את העיסה בכף פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומלח.
הכנת הסיר:
- נטגן במעט שמן את שיני השום פרוסות.
- נחתוך רצועות מ - 2 הגמבה אדומה ונוסיף,
- נמשיך לטגן עוד 2 דקות וננמיך את האש.
- נוסיף פלפל צ׳ילי או שאטה יבש חריף.
- נתבל בפפריקה מתוקה, כורכום, פלפל שחור, מלח, ובאבקת מרק עוף.
- נוסיף מים ונערבב את הכל יחד.
- נגביר את האש ונכין את הקציצות, (אני אוהבת אותן שטוחות מעט).
- נקצוץ המון כוסברה ונוסיף לסיר.
- נבשל עם מכסה סגור כ - 20 דקות ואז נוריד את המכסה וננמיך מעט את הלהבה עד שהרוטב מסמיך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: קציצות דגים
לא שמים בדגים פרורי לחם? הם לא מתפרקים בבישול?
אני לא שמתי פירורי לחם וזה לא התפרק. אחרי שאת מכינה את העיסה תני לה לנוח איזה שעה במקרר |
אפשר עם סלמון או שזה יצא יבש?
סלמון ממש לא דג יבש, להיפך הוא דג עסיסי מאוד ולכן מתאים לבישול גם לטחינה לקציצות דג. רק לבשל במידה מסוימת ולא יותר מדי. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Livnat Elkayam
היי, יש לי רק דג נסיכה האם אפשר להכין רק ממנו קציצות- או שזה יתפרק?
היי נעמי,
אפשר להכין מדג נסיכה, בהצלחה 🙂
האם לא שמים בעיסה ביצה אני תמיד שמה
היי זהבה, לא אין צורך לביצה במתכון הזה. בהצלחה!
היי. כמה מים להוסיף והאם ניתן להכין את הקציצות מלברק?
היי יעל!
תודה ששמת לב שחסר מים במתכון, תיקנו את זה.
כמות המים היא 2.5 כוסות, ואת יכולה בכיף להכין את הקציצות מלברק.
בהצלחה 🙂
הכנתי כבר פעמיים יצא כל כך טעים..הוספתי לרוטב גרגרי חומוס ולימון כבוש..יצא יאמי
היי דליה,
וואו נשמע מטריף לגמרי! תודה ששיתפת ואת מוזמנת גם להעלות תמונות בקבוצת הפייסבוק שלנו 🙂