חיתוכיות ריבה קלות להכנה
קבלו את המתכון המושלם לקינוח המטריף ביותר שמתאים בול ליום העצמאות שקרב ובא.
מתכון קל, מהיר והכי טעים שיש שיסגור את הארוחה החגיגית בטעם מתוק של עוד.
כמו אלה של סבתא, תתכוננו לחיתוכיות שיחזירו אותכם לימים הטובים.
חיתוכיות ריבה פרווה וללא ביצים שלא מתפשרות על הטעם בכלל, מקבלות מרקם מענג עם אגוזים וקוקוס שמשדרגים את הטעם ברמות.
חיתוכיות ריבה שמכינים בקלי קלות ובאפס מאמץ ומקבלים עוגיות מושלמות ליד הקפה שיפתחו לכם את היום כמו שצריך!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
חיתוכיות ריבה קלות להכנה
קבלו את המתכון המושלם לקינוח המטריף ביותר שמתאים בול ליום העצמאות שקרב ובא.
מתכון קל, מהיר והכי טעים שיש שיסגור את הארוחה החגיגית בטעם מתוק של עוד.
לדרג
ציוד
תבנית רגילה של התנור.
כוס חד פעמי קר
המצרכים
- לבצק
- 5 כוסות קמח תופח מנופה
- 100 גרם מרגרינה נטורינה
- 4 כפות סוכר
- כוס מיץ תפוזים
- כוס שמן (לא למלא עד הסוף)
- למילוי
- ריבה
- קוקוס
- אגוזים מרוסקים
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במיקסר מוסיפים קמח, סוכר, ומרגרינה מומסת או בטמפרטורת החדר.
- מוסיפים תפוזים בהדרגה ואז את השמן בדרגה לפי התגבשות הבצק.
- משטחים את הבצק מעט, עוטפים בניילון נצמד ושמים במשך כחצי שעה במקרר.
- מחלקים ל-3 חלקים.
- על משטח מקומח מרדדים חלק אחד, מורחים עליו כ-3 כפות ריבה ומפזרים מעל אגוזים וקוקוס.
- מרדדים חלק נוסף, מניחים מעל החלק הראשון וחוזרים על התהליך של פיזור המילוי.
- מרדדים את החלק האחרון שנותר ומניחים אותו מעל.
- אופים עד שהמאפה משחים, כ-20 דקות אך ייתכן שקצת יותר, תלוי בתנור.
- נותנים למאפה להצטנן מעט, חותכים לריבועים ומפזרים מעל אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: חיתוכיות ריבה
מה כמות האגוזים והקוקוס?כחופן, לפי הרצון והצורך. |
המתכון בלי ביצים?כן, אין צורך בביצים. |
האם אין לי מי סודה ניתן להמיר באבקת סודה? לא, עדיף מי סודה. |
אפשר עם ריבת שזיפים או משמש? כן אפשר איזה ריבה שאוהבים. |
-
האם יש תחליף לביצה בבצק?
אפשר לשים קצת יותר שמן במקום.
מה זה נטורינה? מרגרינה ללא שומן טראנס יותר איכותית. יש בכל סופר גדול. |
-
- הבמה כולה שלכם:
-
"תודה רבה הרגע בדיוק שותה קפה עם החיתוכיות ריבה יצא מושלם"
- ננה שלון
-
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
-
מקור: Hila Liberty
המתכון נראה טוב אך קטוע באמצע. מה עושים עם שני החלקים? שכבות נוספות? תודה רבה!
היי גיל!
מתנצלים על חוסר הבהירות במתכון, סידרנו אותו וכעת ההסבר על הכנת השכבות ברור ומפורט יותר.
בהצלחה רבה 🙂
מניחה שהכוונה ללא גמור זה שלא כתוב מה לעשות עם שני החלקים הנותרים של הבצק ולא כתוב על איזה חום ולכמה זמן לאפות. וגם העוגיות בתמונה לא נראות שנעשו לפי המתכון – נראה שיש בצק עם סוכר מעל כשכבה עליונה ולא ריבה ואגוזים כפי שאפשר להבין מהמתכון.
אשמח להשלמה כי זה נשמע מתכון קל וטעים. תודה.
היי חנה!
אנחנו מתנצלים על כך שהמתכון לא היה ברור. תיקנו אותו וכעת תוכלי להבין טוב יותר איך ליצור את השכבות.
בהצלחה רבה 🙂
לא מופיע במרשם מי סודה, האם המירשם מכיל מי סודה? אם כן מה הכמות
היי לאה!
אין מי סודה במתכון הזה.
האם התכוונת להגיב על מתכון אחר?
האם אפשר להחליף את הריבה בריבת חלב?
היי מימי!
וואו, איזה רעיון מעולה 🙂
בטח שאפשר, ואנחנו בטוחים שייצא לך משגע!
המתכון לא גמור
היי זורי!
מה לדעתך חסר בו?
למיטב ידיעתנו המתכון גמור, אבל נשמח להבין למה התכוונת 🙂
המתכון לא מושלם!
אין בו רישום גודל התבנית, האם לשמן אותה או לא צריך, בכמה מעלות לאפות ולמשך כמה זמן!
זו הפעם הראשונה אצלכם באתר שאני נתקלת במתכון לא מושלם!
היי צביה, תודה על ההערה החשובה שלך!
תיקנו את המתכון, אכן היו חסרים בו הפרטים שהזכרת.
לגבי שימון התבנית – באפייה מומלץ לשמן או להשתמש בנייר אפייה, לפי ההעדפה האישית שלך.
בהצלחה 🙂
אני לא רואה מי סודה במתכון… האם ניתן להוסיף אברת אפיה?
היי חני!
אין צורך בשני אלה במתכון הזה.
בהצלחה 🙂