| |

חלת מפתח מתכון מפורט עם סרטון

השבת הראשונה לאחר חג פסח יש מנהג להכין חלה המהווה סגולה לפרנסה - את החלה נוהגים לאפות בצורת מפתח.
בהשראת: ענת בן יוסף
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
חלת מפתח עם סרטון הכנה

השבת הראשונה לאחר חג פסח נוהגים להכין חלה המהווה סגולה לפרנסה.

את החלה נוהגים לאפות בצורת מפתח,

ועכשיו עם מתכון מפורט וסרטון הכנה (למטה), זהו גם תורכם להכין! – בהצלחה.

ספר המתכונים של ענת בן ארי 

חלת מפתח עם סרטון הכנה
צילום: ענת בן ארי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

חלת מפתח עם סרטון הכנה

חלת מפתח מתכון מפורט עם סרטון

השבת הראשונה לאחר חג פסח יש מנהג להכין חלה המהווה סגולה לפרנסה - את החלה נוהגים לאפות בצורת מפתח.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: ענת בן יוסף

ציוד

כוס מידה 240 מ"ל

המצרכים

  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 2 קילו קמח מנופה
  • 6 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 1 כוס שמן
  • 2 ביצים
  • 6 כוסות מים חמימים

אופן ההכנה

  • נשים בקערה את השמרים היבשים + הסוכר + ¼ כוס מים פושרים.
  • נניח להתססה חצי שעה.
  • לאחר שהשמרים והסוכר נמסים נוסיף קמח, מלח, (מכסים את המלח בקמח).
  • עכשיו נוסיף את המים החמימים ושתי הביצים.
  • נלוש את החומרים טוב טוב, וכשהעיסה אחידה נוסיף את השמן ונמשיך ללוש במשך כשבע דקות.
  • לאחר שלשנו היטב נוציא את העיסה מהקערה נמרח את הקערה במעט שמן.
  • נחזיר את העיסה לקערה נשטח אותה על צידה האחד ולאחר מכן נהפוך לצד השני.
  • נניח את העיסה בצד לתפיחה במשך 40 דקות ויותר.
  • אחרי תפיחתה של העיסה נלוש פעם אחת להוציא את האוויר שכלוא בבצק.
  • נתפיח שוב פעם במשך 45 דקות נוספות ולאחר מכן לקיים את הפרשת החלה לפי הסדר.
  • נקלע חלות, ונניח לתפיחה נוספת עד הנפח הוא כפליים.
  • לחמם תנור לחום של 200 מעלות.
  • לפני שמכניסים לתנור, נערבב ביצה שלמה טרופה עם השמן זית והסוכר.
  • נמרח את החלות דקה לפני הכנסה לתנור.
  • נאפה בתנור שחומם מראש, בתחילה יש לאפות את החלות בחום של 200 מעלות למשך עשר דקות ולאחר מכן 180 מעלות 25 עד 30 דקות.
  • לאחר האפייה להניח את החלות על מגבת ומעל לכסות במגבת נוספת.
  • לכמות זו יש להפריש חלה עם ברכה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
חלת מפתח עם סרטון הכנה
צילום: ענת בן ארי


שאלות נפוצות: חלת מפתח 

איך עושים את התבנית בצורת מפתח?

שתי תבניות, האחת עגולה והשנייה מאורכת, ולחבר.

האם יש תחליף לביצה בבצק?

אפשר לשים קצת יותר שמן במקום.


הבמה כולה שלכם:
חלת מפתח עם סרטון הכנה
צילום: אפרת פרץ

"זאת שלי!"

אפרת פרץ

חלת מפתח עם סרטון הכנה
צילום: Ilanit Touito

"פעם ראשונה שמכינה
הכנתי גם לבת שלי (ללא גלוטן)"

Ilanit Touito

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
חלת מפתח עם סרטון הכנה

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: ענת בן ארי

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements