לאפות לפסח משגעות
מי אמר שלא מכינים לאפות בחג? קבלו מתכון לאפות לפסח רכות ומשגעות שמכינים מקמח תפוחי אדמה וקמח מצה.
מי אמר שאי אפשר להתפנק עם לאפה בחג? קבלו מתכון לאפות כשרות לפסח רכות ומשגעות שמכינים בלי קמח תופח מיוחד!
אמנם הן בטעם שונה מזה שרגילים אליו אבל בכל זאת טעימות ומושלמות לניגוב או בתור סנדוויץ'.
מתכון לאפות לפסח קל וקליל מקמח תפוחי אדמה וקמח מצה שכל אחד יכול ואף כדאי שיכין. כי לאפות כמו אלה בטח יעשו לכם את החג!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
לאפות לפסח משגעות
מי אמר שלא מכינים לאפות בחג? קבלו מתכון לאפות לפסח רכות ומשגעות שמכינים מקמח תפוחי אדמה וקמח מצה.
לדרג
המצרכים
- 1/2 קילו קמח תפוחי אדמה
- 1 כוס קמח מצה
- 2 ביצים
- 1/2 כף סוכר
- ½1 כפות מלח
- 1 חבילה אבקת אפייה כשרה לפסח (10 גרם)
- 1/2 כוס שמן
- 4-5 כוסות מים
אופן ההכנה
- בקערה גדולה נערבב קמח תפוחי אדמה עם קמח מצה.
- נוסיף לקערה ביצים, סוכר, מלח אבקת אפייה ונערבב היטב.
- נוסיף שמן ו-4 כוסות מים ונערבב, אם יש צורך נוסיף עוד חצי כוס עד כוס מים.
- את כל המצרכים נערבב היטב עד לבלילה ללא גושים כלל (דומה לפנקייק)
- נחמם מחבת עם מעט שמן ויוצקים לתוכה כמות של חצי מצקת מרק רגילה.
- נסובב את המחבת כך שבלילת הלאפות תתפרש על כל פני השטח.
- נטגן משני הצדדים, כל צד יש להשאיר יחסית זמן רב, עד שמופיעים סימנים שרופים כמו של לאפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
לאפות כשרות לפסח
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני פסח מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: שרה קורן