מתכון גפילטע פיש לפסח שמזכיר ילדות
מתכון גפילטע פיש שאמא היקרה שלי הכינה לשולחן החג שאתם חייבים לנסות!
לגפילטע פיש אני משתמשת בדג קרפיון, וזו אולי סיבה מצוינת לשיעור קטן שהולך להיות מעניין, אז מה זו המנה הזו ואיך הכל התחיל? – המילה גפילטע פיש באה מהשפה יידיש והפירוש שלה הוא: דג ממולא, כאמור מדובר בקציצת דג טחון, ובדיוק כמו שבמתכון שלי לרוב משתמשים בקרפיון שנפוץ בעיקר בקרב יהדות אשכנז ומזרח אירופה.
את המנה נהוג לאכול בימי שבת ובעיקר בחגים של ראש השנה ופסח, אולם יש אנשים שאוהבים לאכול אותו בכל ימות השנה (איך אפשר שלא?). הטעם יכול להיות מתקתק (לפי המנהג של יהודי אוקראינה רוסיה ופולין), או פיקנטי מתובל במלח ופלפל (לפי מנהג יהודי גרמניה, הונגריה, רומניה וליטא) כמו כן, נוהגים להגיש את הגפילטע פיש בתוספת של ציר הדגים, תפוחי אדמה, חזרת, גזר ויין לבן.
אצל כל אחד מהמשפחה המתכון מזכיר משהו אחר, לאבא זה מזכיר ילדות שקשה לשכוח, ולי זה מזכיר את הארוחות בבית של סבא וסבתא. מתכון מלא בטעם ונוסטלגיה שאני בטוחה שיחזיר גם אתכם לאנשים ולטעמים שנשארו אי שם בעבר, וכל פיסה של זיכרון מרגשת וממלאת אותנו כל פעם מחדש. אז תתכוננו להתרגש!
ספר המתכונים של רוניתה אבוחצירה
למה באמת כדאי לכם: מתכון גפילטע פיש
-
הכי טעים שיש: למה לאכול רק בחגים כשאפשר לאכול אותו בכל השנה!
-
פיקנטי: אם גם אתם אוהבים את הגפילטע פיקנטי הבאנו לכם מתכון פיקנטי ביותר!
-
נוסטלגי: מתכון שיחזיר אתכם לימים הטובים ההם ולכל אותן ארוחות פסח שכמעט ונשכחו!
-
חג פסח: חג פסח בלי מתכון גפילטע זה לא חג פסח אמיתי!
שורה תחתונה: מתכון גפילטע פיש טעים פיקנטי שיחזיר אתכם לבית סבתא!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
מתכון גפילטע פיש לפסח שמזכיר ילדות
המצרכים
מצרכים:
- דג קרפיון (טחון 3 קג')
- 1 כף מלח (כף שטוחה )
- ½ כפית פלפל שחור
- 2 ביצים ( קלות)
- 2 ביצים (קשות)
- 3 כפות פירורי לחם
- 2 בצלים גדולים (מגורדים בפומפייה)
אופן ההכנה
- ללוש את הדג להכין קציצה אחת להרגיש שהיא יציבה, במידה והיא לא מתפוררת היא תקינה. ( במידה ועדין מרגיש לכן שהבלילה רכה ומתפרקת תוסיפו עוד כף פירורי לחם לבלילה)
הכנת הסיר :
- שמים את הראש של הדג עם ביצי דגים מוסיפים 2 גזרים שלמים , מוסיפים כף שטוחה של מלח וכפית פלפל שחור, למזוג מים עד מעל חצי הסיר.
- ולבדוק טעמים תוך כדי בישול אם חסר מוסיפים תבלינים מביאים לרתיחה עושים אש בינונית
- מכינים את הקציצות ושמים בסיר , על אש נמוכה עם חצי מכסה סגור.
- מבשלים שעה וחצי
- בסיום מצננים מוציאים את הקציצות מהסיר ומסדרים על מגש ואת הגזר שבישלנו חותכים לעיגולים ומסדרים על הקציצה מגישים בטמפ' החדר
- שומרים בקירור
- את המים של המרק שומרים בכלי אחסון מקררים מגישים כתוספת לדג
שאלות נפוצות: מתכון גפילטע פיש