| |

מתכון לצלי בקר עם פטריות

מתכון לצלי בשר שחייב להיות על השולחן שבת שלכם -פשוט מעדן!
בהשראת: סוניה סאני בן הרוש
ציון 4.37 על ידי 91 דירוגים
מתכון לצלי בקר עם פטריות

צלי בשר עם פטריותמתכון לצלי בקר שהוא פשוט מעדן.

מנה שחייבת להיות בשולחן השבת, אפשר כמובן להוסיף גם ערמונים וזה אפילו עוד יותר משגע. נסו עכשיו!

ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש

מתכון לצלי בקר עם פטריות
צילום: סוניה סאני בן הרוש

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון לצלי בקר עם פטריות

מתכון לצלי בקר עם פטריות

מתכון לצלי בשר שחייב להיות על השולחן שבת שלכם -פשוט מעדן!
ציון 4.37 על ידי 91 דירוגים
לדרג
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

סיר לחץ

המצרכים

  • 1 נתח בשר מס' 5 (צלי כתף)
  • 2 קופסאות פטריות שמפיניון (800 גרם סה"כ, אפשר להוסיף גם ערמונים)
  • 1 בצל גדול
  • 6 שיני שום
  • 1 שקית רוטב צלי אוסם (22 גרם)
  • קורט מלח
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • ½ כף מרק עוף
  • 1 כפית שטוחה פפריקה
  • ½ כפית כורכום
  • 3-4 עלי דפנה
  • 5-6 גרגירי פלפל אנגלי
  • 3-4 פלפל צ'ילי יבש חריף (סודניה)
  • ½ 1 כוסות מים חמים
  • חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  • בסיר לחץ נבשל את הבשר עם הפלפל האנגלי, עלי דפנה, ומים עד מעל לגובה הבשר - 40 דקות.
  • נקרר את הבשר היטב - מועדף לשים לילה במקרר ורק למחרת לחתוך לפרוסות.
  • נטגן בסיר שטוח את הבצל חתוך לרצועות עד להזהבה קלה.
  • נוסיף ונטגן את השום חתוך לפרוסות דקות לכמה שניות ממש.
  • ננמיך את האש ונוסיף לסיר את התבלינים - פלפל שחור, מלח, כורכום, פפריקה, ומרק עוף, - ונמשיך בערבוב.
  • נערבב את אבקת רוטב הצלי עם כוס מים חמים - ונוסיף לסיר.
  • נוסיף את עלי הדפנה, גרגירי פלפל אנגלי והסודניה.
  • את פרוסות הבשר נניח בתוך הסיר, ונפזר מעל את הפטריות.
  • נוסיף עוד כוס וחצי מים חמים כך שהמים מכסים את הבשר מעט. אחרי זאת נכסה את הסיר ונביא לרתיחה.
  • נתקן את הרוטב אם צריך ובודקים לפי הטעם.
  • ננמיך את הלהבה ונמשיך לבשל עד שהנוזלים מצמצמים והבשר מתרכך, מידי פעם רצוי לנער את הסיר.
  • בדיוק 2 דקות לפני סיום הבישול, נפזר כוסברה קצוצה ונכבה את האש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מתכון לצלי בקר עם פטריות
צילום: סוניה סאני בן הרוש


שאלות נפוצות: מתכון לצלי בקר 

אם אין סיר לחץ כמה זמן בישול צריך?

את יכולה בסיר רגיל אך כמובן שזה לוקח יותר זמן, משהו כמו שעתיים אולי יותר, עד שסכין חדה שנועצים בבשר נכנסת חלק ובקלות ואח"כ להמשיך לפי המתכון.

אפשר להשתמש גם בפטריות טריות?

כן כמובן שאפשר.


הבמה כולה שלכם:

"יצא מעולה!"
ענת חרבי

מתכון לצלי בקר עם פטריות
צילום: ענת חרבי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון צלי בקר עם פטריות

מתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים מושלמים אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: סוניה סאני בן הרוש

Similar Posts

16 Comments

  1. שלום לכם .
    לא מטגנים את הבצל בשמן ?
    לא מוזכר שמן כלל.
    בהנחה שמשתמשים באונטריב / צלעות מס 2 וללא רוטב צלי .
    האם תציעי להוסיף משהו לחיזוק הטעמים במקום רוטב הצלי ?
    אני תמיד מקדימה לטגן את הבשר בשמן בצל ותבלינים – זה לא חשוב ורצוי ?
    אשמח לשמוע את דעתך . תודה

    1. היי שרונה,
      אכן מטגנים את הבצל בשמן, זה מופיע בהוראות ההכנה.
      אפשר לחזק טעמים עם סויה, קצת דבש, יין אדום.
      טיגון הבשר לפני הבישול זו בהחלט שיטה מצוינת ומומלצת אך אינה הכרחית.
      בהצלחה!

  2. נראה מצוין,
    רק שאלה:
    לא הבנתי מה עושים עם הפלפל אנגלי והעלי דפנה, מתי שמים אותם בבישול עם המים בהתחלה או אח"כ על הבצל?
    תודה מראש

    1. היי רינה,
      תוכלי להכין באותו האופן, רק לוודא שאין בישול יתר. ברגע שהבשר רך אפשר להפסיק.
      בהצלחה ושבת שלום!

  3. היי נשמע טוב.
    האם אפשר לשים במקום שקית אבקת צ'ילי
    רוטב צ'ילי של אוסם? ואם כן מתי מוסיפים את זה?

  4. היי תודה רבה על המתכון. נראה אששש.
    אפשר לוותר על השקית של רוטב צלי? פשוט אין לי… מהאפשר לשים במקום?

4.37 from 91 votes (90 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements