מתכון לצלי בקר עם פטריות
מתכון לצלי בשר שחייב להיות על השולחן שבת שלכם -פשוט מעדן!
צלי בשר עם פטריות – מתכון לצלי בקר שהוא פשוט מעדן.
מנה שחייבת להיות בשולחן השבת, אפשר כמובן להוסיף גם ערמונים וזה אפילו עוד יותר משגע. נסו עכשיו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
סיר לחץ
המצרכים
- 1 נתח בשר מס' 5 (צלי כתף)
- 2 קופסאות פטריות שמפיניון (800 גרם סה"כ, אפשר להוסיף גם ערמונים)
- 1 בצל גדול
- 6 שיני שום
- 1 שקית רוטב צלי אוסם (22 גרם)
- קורט מלח
- פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
- ½ כף מרק עוף
- 1 כפית שטוחה פפריקה
- ½ כפית כורכום
- 3-4 עלי דפנה
- 5-6 גרגירי פלפל אנגלי
- 3-4 פלפל צ'ילי יבש חריף (סודניה)
- ½ 1 כוסות מים חמים
- חופן כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- בסיר לחץ נבשל את הבשר עם הפלפל האנגלי, עלי דפנה, ומים עד מעל לגובה הבשר - 40 דקות.
- נקרר את הבשר היטב - מועדף לשים לילה במקרר ורק למחרת לחתוך לפרוסות.
- נטגן בסיר שטוח את הבצל חתוך לרצועות עד להזהבה קלה.
- נוסיף ונטגן את השום חתוך לפרוסות דקות לכמה שניות ממש.
- ננמיך את האש ונוסיף לסיר את התבלינים - פלפל שחור, מלח, כורכום, פפריקה, ומרק עוף, - ונמשיך בערבוב.
- נערבב את אבקת רוטב הצלי עם כוס מים חמים - ונוסיף לסיר.
- נוסיף את עלי הדפנה, גרגירי פלפל אנגלי והסודניה.
- את פרוסות הבשר נניח בתוך הסיר, ונפזר מעל את הפטריות.
- נוסיף עוד כוס וחצי מים חמים כך שהמים מכסים את הבשר מעט. אחרי זאת נכסה את הסיר ונביא לרתיחה.
- נתקן את הרוטב אם צריך ובודקים לפי הטעם.
- ננמיך את הלהבה ונמשיך לבשל עד שהנוזלים מצמצמים והבשר מתרכך, מידי פעם רצוי לנער את הסיר.
- בדיוק 2 דקות לפני סיום הבישול, נפזר כוסברה קצוצה ונכבה את האש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מתכון לצלי בקר
אם אין סיר לחץ כמה זמן בישול צריך?
את יכולה בסיר רגיל אך כמובן שזה לוקח יותר זמן, משהו כמו שעתיים אולי יותר, עד שסכין חדה שנועצים בבשר נכנסת חלק ובקלות ואח"כ להמשיך לפי המתכון. |
אפשר להשתמש גם בפטריות טריות?
כן כמובן שאפשר. |
הבמה כולה שלכם:
"יצא מעולה!"
ענת חרבי
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון צלי בקר עם פטריות
מתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים מושלמים אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: סוניה סאני בן הרוש
שלום לכם .
לא מטגנים את הבצל בשמן ?
לא מוזכר שמן כלל.
בהנחה שמשתמשים באונטריב / צלעות מס 2 וללא רוטב צלי .
האם תציעי להוסיף משהו לחיזוק הטעמים במקום רוטב הצלי ?
אני תמיד מקדימה לטגן את הבשר בשמן בצל ותבלינים – זה לא חשוב ורצוי ?
אשמח לשמוע את דעתך . תודה
היי שרונה,
אכן מטגנים את הבצל בשמן, זה מופיע בהוראות ההכנה.
אפשר לחזק טעמים עם סויה, קצת דבש, יין אדום.
טיגון הבשר לפני הבישול זו בהחלט שיטה מצוינת ומומלצת אך אינה הכרחית.
בהצלחה!
נראה מצוין,
רק שאלה:
לא הבנתי מה עושים עם הפלפל אנגלי והעלי דפנה, מתי שמים אותם בבישול עם המים בהתחלה או אח"כ על הבצל?
תודה מראש
היי מיכל,
בבישול עם המים בהתחלה. בהצלחה!
האם אפשר להשתמש במים של הרוטב כי יש בזה טעם דל הבשר
היי אילנית,
כמובן, בהצלחה!
אם הנתח שלי כבר פרוס לפרוסות
איך אני יכולה לעשות את המתכון?
היי רינה,
תוכלי להכין באותו האופן, רק לוודא שאין בישול יתר. ברגע שהבשר רך אפשר להפסיק.
בהצלחה ושבת שלום!
היי,
האם אפשר להשתמש במקום בנתח מספר 5 ב נתח צלעות מס' 2
תודה רבה
היי אירנה,
כן, לא צריכה להיות בעיה. מבשלים עד שמתרכך 🙂
בהצלחה ושבת שלום!
המתכון של הבשר יצא 10 ממש טעים דירוג הכי גבוה נותנת לכם👏🌹
היי דליה,
נהדר, ממש שמחים שאהבת!!
מוזמנת להשוויץ עם כמה תמונות בקבוצה 🙂
שבת שלום וגמר חתימה טובה
היי נשמע טוב.
האם אפשר לשים במקום שקית אבקת צ'ילי
רוטב צ'ילי של אוסם? ואם כן מתי מוסיפים את זה?
היי אמונה,
כן, באותו שלב שאמורים להוסיף את האבקה.
בהצלחה ושנה טובה!
היי תודה רבה על המתכון. נראה אששש.
אפשר לוותר על השקית של רוטב צלי? פשוט אין לי… מהאפשר לשים במקום?
היי מירב,
אפשר לוותר, בהצלחה!