הכי מרשים בליל הסדר: מניפות תפוחי אדמה על בשר וחצילים
מניפות תפוחי אדמה על בשר טחון וחצילים – מתכון להיט שמככב ומרשים כל פעם מחדש!
מניפות תפוחי אדמה על מצע בשר טחון עסיסי וטעים עם חצילים משגעים -יצירת אומנות אצלכם במטבח.
מתכון ברור ומפורט לארוחת צהריים בשרית שחובה להכין (במיוחד בליל הסדר!).
מניפות תפוחי אדמה על בשר טחון וחצילים

מניפות תפוחי אדמה על בשר טחון וחצילים – מתכון להיט שמככב ומרשים כל פעם מחדש!
מניפות תפוחי אדמה על מצע בשר טחון עסיסי וטעים עם חצילים משגעים -יצירת אומנות אצלכם במטבח.
מתכון ברור ומפורט לארוחת צהריים בשרית שחובה להכין (במיוחד בליל הסדר!).
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/אילנית-בניזרי" icon="" target="false" nofollow="false"] ספר המתכונים של אילנית בניזרי [/button]
[adinserter block="2"]
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

מניפות תפוחי אדמה על בשר טחון וחצילים
המצרכים
- ½ קילו בשר טחון (רצוי שיהיה עם שומן כבש)
- 1 בצל (לקצוץ)
- 2 כפות שמן לטיגון הבצל
- צרור פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
- 10 עגבניות שרי קלויות במחבת
- 1 חציל מטוגן לריבועים קטנים (או אפויים עם ספריי שמן)
- ½ כוס מים
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית ראס אל חנות
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- קורט מלח
- 5 תפו"א חתוכים למניפה (חורצים פסים לתפו"א לא עד הסוף וחותכים למניפה)
תבלינים לתפו"א :
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף סילאן
- 1 כף טריאקי
- 1 כף צ'ילי גרוס
- קורט מלח גס
- קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הבשר הטחון:
- לטגן את הבצל עד שמזהיב, להוסיף את הכורכום ואת הפפריקה ונפתח תבלינים בשמן.
- להוסיף את הבשר טחון ולפתוח עם מזלג.
- להוסיף את הפטרוזליה, כוסברה ואת התבלינים, את העגבניות שרי שקלינו נקלף, נחתוך לקוביות, נוסיף על הבשר ולערבב עם מזלג.
- נוסיף את הקוביות חצילים (מטוגנות או אפויות) ואת המים ומיד נערבב.
- מנמיכים את הלהבה ונכסה עם מכסה ונבשל לחמש דקות.
תפוחי האדמה:
- אחרי שחרצנו את הפסים, נכניס את התפוחי אדמה בשקית קוקי למיקרוגל לכעשר דקות.
- (לחילופין אפשר גם להרתיח עשר דקות במים לריכוך קל ולא מלא), לצנן טוב טוב.
- מרינדה (רוטב לתפו"א)
- בקערית קטנה: שמן זית ,תבלין צ'ילי גרוס, סילאן וטראיקי למעט המלח גס והפלפל שחור גרוס.
- לערבב היטב ולהבריש את התפו"א ברוטב.
- לוקחים כלי המתאים לתנור, מניחים את הבשר טחון המבושל עם החצילים ועם העגבניות.
- מעל לבשר נניח את מניפות תפוח האדמה מסודרות אחת ליד השנייה.
- את מה שנשאר מהמרינדה שבקערית, נשפוך על התפוחי אדמה ונפזר עליהם מלח גס ופלפל שחור גרוס באופן אחיד!
- את פרוסות התפוחי אדמה מכניסים לקערת הרוטב ואז מסדרים אותם בשורות על הבשר טחון ..
שלב הכנה סופי:
- מחממים תנור מראש ל 200 מעלות .
- מכניסים לתנור מכוסה ל 30 דקות על מנת ליצור נוזלים מהאדים, נסיר כיסוי ואת החום ננמיך ל - 160 מעלות.
- נמתין עד לריכוך והזהבה של התפוחי אדמה.
- בזמן האפייה, מדי פעם ניקח כף ו"להשקות" מהרוטב של הבשר את התפוחי אדמה.
הערות וטיפים
למי שהחליט לפרוס את התפוחי אדמה:
עדיין להרתיח או לבשל במיקרו מכיוון שזה מזרז את תהליך האפייה ומונע את התייבשות הבשר.
לא אוהבים חצילים? אפשר לחתוך גמבה אדומה לקוביות ולטגן אותה יחד עם הבצל במקום החצילים.
[adinserter block="4"]

רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: אילנית בניזרי