עוגיות תמרים ב-5 דקות
עם מלית מהממת שנמסה בפה!
אין יותר מתאים לקפה של הבוקר מעוגיות תמרים שמבטיחות המשך יום מבורך.
עוגיות תמרים נמסות בפה שמכינים מבצק פריך מיוחד עם מילוי ממרח תמרים מהמם שמשדרגים עם קינמון ואגוזים.
מתכון פשוט וברור שמבטיח לכם עוגיות בתנור תוך 5 דקות ואף שנייה לא יותר. ואז רק נותר להתענג מהחיים הטובים.
עוגיות תמרים נמסות בפה שמכינים מבצק פריך מיוחד עם מילוי ממרח תמרים מהמם שמשדרגים עם קינמון ואגוזים.
מתכון פשוט וברור שמבטיח לכם עוגיות בתנור תוך 5 דקות ואף שנייה לא יותר. ואז רק נותר להתענג מהחיים הטובים.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס: חד פעמית קרה
המצרכים
- 4 כוסות קמח (חצי קילו)
- 2 חלמוני ביצה
- 200 גרם חמאה מומסת
- ¼ כוס מיץ תפוזים
- 2 כפות סוכר
- ½ כפית מלח
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 שקית אבקת אפייה
- מים חמימים (אם הבצק עדיין יבש אז להוסיף לפי הצורך)
למלית:
- ממרח תמרים
- קינמון (אגוזים (אפשרי))
אופן ההכנה
- מערבבים קמח עם שאר המצרכים, עד שמקבלים בצק רך ונוח לעבודה.
- שמים את הבצק למנוחה של 10 דקות
- מחממים מראש תנור על 170 מעלות
- מרדדים את הבצק לריבוע דק ומורחים עליו ממרח תמרים (אפשר גם להוסיף קינמון ואגוזים) ואז מגלגלים לרולדה
- אופים למשך 25 דקות בערך, עד שמזהיב. אחרי זאת מוציאים מהתנור ונותנים להתקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות תמרים
אפשר בטורבו? לא מומלץ בכלל. |
אפשר להכין מהבצק אוזני המן? כן זה בצק פריך. |
כמה רולדות מקבלים? אם עושים 4 ריבועים מרודדים דק דק, כל ריבוע בגודל דף נייר. מקבלים 3-4 רולדות. |
אם יש לי סירופ מיץ תפוזים אפשר לעשות מיץ במקום מיץ תפוזים טבעי? כן אפשר. |
במה אפשר להשתמש במקום מחמאה? 2 חמאה (200 גרם בסה"כ). |
לחתוך רק אחרי האפיה? לא לעשות חריצים לפני? אפשרי, אני לא עושה. |
אפשר עם שמן במקום מחמאה/חמאה? כמה? כן, למרות שלא מומלץ. תעשי כוס וחצי שמן. |
מה חושבים על: עוגיות תמרים
-
- נופר בן חיים:
"הכנתי ויצא מושלם! "
- לימור נס:
"מעולה"
- נופר בן חיים:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: עוגיות תמרים ב-5 דקות – לירז שרה כהן
הסתבכתי עם המתכון וההערה. במתכון יש 200 גרם חמאה. בשאלות תשובות שאלו על מחמאה ועניתם 2 חבילות חמאה של 200. בבקשה לתקן
היי שלומית, ניתן להחליף את ה 200 גרם מחמאה ב 2 חמאה (גם 200 גרם בסה"כ).
מתכון קל וטעים בטירוף רק שהיה לי קשה לרדד ולגלגל את הבצק ובאפייה הוא התבקע לאורך ולאחר שהתקרר ופרסתי התפורר בחלקו.. אבל… טעיםםםם
שמחים שאהבת ספיר! את תמיד מוזמנת לשתף איך יוצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/