סלט עדשים ובטטה קליל וטעים
סלט מיוחד לחג של עדשים מבושלים עם בטטה מבושלת ומעל קישוט של שקדים או בוטנים קלויים לבחירתכם – הסלט המושלם לצד אוכל מבושל! תוספת קלילה וטעימה ולא מכבידה, שתשאיר לכם מקום בבטן לעוד מאכלים משולחן חג הפסח!
בטח כולם מכירים את הסיטואציה שסבתא בישלה כל כך הרבה מטעמים ומאכלים לחג הפסח , אבל אז מגיעה המנה העיקרית שמשביעה אותנו עד אפס מקום , והורסת את התוכניות להמשך הארוחה – אז לא עוד! כי הסלט רק יפתח לכם את התיאבון!
אז הפעם החלטנו לא לקלקל לכם את התוכניות להמשך הארוחה ולהביא לכם תוספת קלילה וטעימה של סלט עדשים שישאיר לכם מקום בקיבה לשאר המאכלים בשולחן הפסח – כי בכל זאת חג יש פעם בשנה וחבל לא לטעום מהכל…!
סלט עדשים מבושל עם בטטות ובצל ירוק מרענן – אכן מדובר בסלט המושלם לצד מנה עיקרית מבושלת כמו עוף מבושל וכ'ו… וכמו שאפשר לראות בתמונה, זאת לגמרי מנה צבעונית ושמחה ביותר שעושה טוב על הלב ושמח לעיניים!
למה באמת כדאי לכם: סלט עדשים
- קללל: סלט עדשים קליל וכיפי והכי טעים בקלל!
- מהיר להכנה: לא יותר מרבע שעה! (כולל שטיפת כלים).
- התוספת המושלמת: סלט עדשים מבושל הוא הסלט שהכי מתאים למנה עיקרית מבושלת!
- שמח וצבעוני: סלט עדשים צבעוני ושמח שעושים שמח לעיניים ובעיקר טוב על הלב!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
סלט עדשים ובטטה קליל וטעים
המצרכים
מצרכים:
- 2 בטטות
- 1 כוס עדשים ( שחורות)
- 3 גבעולים בצל (ירוק)
- ½ כפית מלח
- פלפל שחור (גרוס)
- 2 כפות צ'ילי (מתוק)
- שמן (רגיל/זית)
לקישוט:
- שקדים (או בוטנים קלויים)
אופן ההכנה
- לחתוך 2 בטטות לקוביות ולאפות בתנור
- לבשל כוס עדשים שחורות , בערך 20 דק מהרתיחה
- לקחת 3 גבעולים בצל ירוק לחתוך לטבעות
- לערבב הכל יחד
- ולתבל בחצי כפית מלח, פלפל שחור גרוס, 2 כפות צ'ילי מתוק וכף שמן רגיל/זית.
- אפשר לקשט מלמעלה בשקדים או בוטנים קלויים
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!