| |

עוף בריבת בצל לצהריים מפנק

מינימום תבלינים מקסימום טעם: עוף בריבת בצל לצהריים מפנק! מתכון פשוט וטעים לארוחת צהריים מהחלומות!
בהשראת: חגית סלימי
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
עוף בריבת בצל

עוף בריבת בצל לארוחות צהריים מפנקת שאפשר רק לחלום עליה, ועכשיו גם להכין ולטעום!

מתכון שמוכיח שהמשפט "מה לא יעשה הטבע יעשה הצבע" הוא כנראה ממש לא נכון! כמו שאתם יכולים לראות , במתכון יש מינימום מרכיבים ותבלינים אבל עם מקסימום טעמים!

המתכון הזה יכול ללמד אותנו לקחת מאכל מסוים לדעת לזקק ממנו את כל הטעמים שהוא יכול להציע , במקרה הזה מדובר בבצל! בנוסף המתכון הזה מלמד אותנו שכדי להפוך ארוחה למושלמת לא צריך הרבה , אלא רק לתת לטבע לעשות את מה שהוא יודע הכי טוב – שזה להביא לנו אוכל טעים ביותר! המתכון הזה מצריך מעט הכנה והרבה התייחסות ותשומת לב , ובסוף יצא לכם עוף מתוק וטעים ביותר!

ריבות הן ללא ספק הממתק של הטבע , כך שאם אוהבים מתוק כדאי לכם לאכול ממתקים טבעיים מאשר ממתקים מתועשים , ומה יותר טעים ומתוק מריבת בצל?

 

ספר המתכונים של חגית סלימי

עוף בריבת בצל
צילום : חגית סלימי

למה באמת כדאי לכם: עוף בריבת בצל

  • הכי טעים שיש: עוף מתוק ביותר שלא תפסיקו ללקק את האצבעות!
  • להזיל ריר: אם גם אתם ראיתם את התמונה וודאי הזלתם ריר , מכיוון שהיא מגרה ביותר!
  • ממתק טבעי: ריבת בצל היא הממתק הכי טעים שהטבע יכול להציע לנו!
  • מינימום תבלינים מקסימום טעם: מנה שכמה שהיא פשוטה ככה היא טעימה!
שורה תחתונה: זה העוף בריבת בצל , הכי טעים מתוק שהופך את הארוחת צהריים למושלמת!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוף בריבת בצל

עוף בריבת בצל לצהריים מפנק

מינימום תבלינים מקסימום טעם: עוף בריבת בצל לצהריים מפנק! מתכון פשוט וטעים לארוחת צהריים מהחלומות!
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 25 דקות
זמן בישול/אפייה: 1 hour
סה״כ זמן: 1 hour 25 דקות
סוג: ארוחות צהריים
באדיבות: חגית סלימי

ציוד

סיר סוטאז' (סיר נמוך ורחב )

המצרכים

מצרכים:

  • 5 בצלים גדולים (חתוכים לחצי ופרוסים לפרוסות)
  • 6 חלקי עוף (שמתי 3 כרעיים שהפרדתי)
  • ¼ כוס שמן
  • ½ כוס מים (רותחים)
  • 1 כף אבקת מרק עוף (או כף כורכום )
  • ½ כפית מלח

אופן ההכנה

אופן הכנה:

  • להתחיל בטיגון הבצל. צריך סבלנות
  • לשים בסוטאז' (סיר נמוך ורחב) רבע כוס שמן. (אם רוצים להפחית מהשמן אפשר לשים 2-3 כפות שמן ).
  • אחרי שהשמן חם להוסיף את הבצלים הפרוסים ולהנמיך את האש. לערבב כל כמה דקות עד שהבצל משחים יפה. לי לקח בערך חצי שעה.
  • להזיז את הבצל הצידה במחבת כדי לפנות מקום לחלקי עוף, ולשים את חלקי העוף עם העור כלפי מטה. לכסות ולבשל על אש בינונית כ 10 דק. זה השלב להשחים את העוף היטב ולתת לו להפריש מים.
  • להפוך את העופות, לסדר מעליהם את הבצלים.
  • לקחת חצי כוס מים רותחים, כף אבקת מרק וחצי כפית מלח (במקום אבקת מרק אפשר להשים כף כורכום ) לערבב ולשפוך לסיר בין העופות. לסגור את המכסה ולבשל על אש קטנה כשעה.

הערות וטיפים

תמונה של סיר סוטאז':
עוף בריבת בצל
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוף בריבת בצל 

האם אפשר להכין את העוף ללא העור? לא , כי העור שומר על בשר העוף עסיסי. אני מבשלת עם העור ומרידה לפני שאוכלים.
איך יצא לעוף צבע כזה שחום? הצבע נוצר מהבישול הארוך.
מה יוצר את הריבה? הבצל עצמו… בצל מלא בסוכר טבעי משלו.
עוף בריבת בצל
צילום : חגית סלימי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

5 Comments

4.50 from 6 votes (4 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements