Go Back
עוגת שמרים

מתכון עוגת שמרים בבקה שוקולד

מתכון עוגת שמרים קלאסי ומנצח עם טעם של עוד. שיא הרכות ונשארת ככה לימים!
ציון 4.54 על ידי 15 דירוגים
זמן הכנה: 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 50 minutes
סה״כ זמן: 1 hour 20 minutes
באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'

ציוד

תבנית טבעת (עם חור באמצע) בקוטר 28 ס"מ

המצרכים

בצק

  • ½4 כוסות קמח (630 גרם)
  • 35 גרם שמרית (או קוביית שמרים)
  • 200 גרם חמאה (למתכון פרווה מחמאה)
  • ½ כוס חלב פושר ((120 מ"ל) – לפרווה חלב סויה או מיץ תפוזים)
  • ½ כוס מים
  • 2 יחידות ביצים
  • 1/3 כוס סוכר (70 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

מלית השוקולד

  • 200 גרם חמאה (למתכון פרווה מחמאה)
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 5 כפות קקאו (50 גרם)
  • ¾ כוס סוכר (150 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1/2 כפית קינמון

אפשרויות נוספות

  • 100 גרם שוקולד צ'יפס
  • חלווה מפוררת
  • ממרח חלווה

זיגוג

  • 1 יחידות ביצה טרופה (עם כף מים)

קישוט

  • אבקת סוכר (לפי העין)

אופן ההכנה

הכנת הבצק

  • *בקערת מיקסר עם וו לישה שמים רק ½3 כוסות מהקמח ומערבבים לתוכו שמרים.
  • *שומרים 20 גרם חמאה בצד (לשימון התבנית) וממיסים את יתרת החמאה. מערבבים אותה עם חלב ומים לקבלת תערובת פושרת.
  • *מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, ביצים, סוכר וסוכר וניל.
  • *מעבדים במהירות בינונית במשך 5 דקות, לבצק דביק ורך מאוד. מוסיפים את כוס הקמח הנותרת בהדרגה תוך כדי לישה, כף אחר כף, ומעבדים 2 דקות נוספות עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, אבל עדיין רך מאוד ומחליק מוו הלישה כשמרימים את הוו.
  • מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

הכנת מלית השוקולד

  • *ממיסים יחד חמאה ושוקולד.
  • *מנפים פנימה קקאו ומוסיפים סוכר, סוכר וניל וקינמון. מערבבים לתערובת אחידה (המרקם יהיה קצת גרגירי, וזה בסדר – הסוכר יימס במהלך האפייה).
  • *מעבירים למקרר ומצננים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת במרקם נוח למריחה (כ-20 דקות).

הרכבת העוגה

  • *משמנים את התבנית עם החמאה ששמרנו בצד.
  • *מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח, ומחלקים ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי ½ ס”מ ומורחים בחצי מכמות המלית.
  • *מפזרים שוקולד צ'יפס או חלבה אם רוצים. מגלגלים לגליל. חוזרים על ההכנה עם חצי הבצק השני. מפתלים את שני הגלילים שהתקבלו לצורת בורג, וסוגרים בעיגול לצורת טבעת.
  • *מעבירים לתבנית המשומנת, מכסים ומניחים לתפיחה קצרה של 20 עד 30 דקות. (הבצק לא יכפיל את נפחו וזה בסדר – הוא תופח מאוד במהלך האפייה).
  • *מברישים את פני הבצק בביצה טרופה, ואופים כ-50 דקות.
  • *שימו לב: לאחר 30 דקות בלבד, העוגה תשחים אבל תהיה עדיין בצקית בפנים – מכסים אותה באופן רופף בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות 20 דקות נוספות.
  • *מניחים בצד שהעוגה תצטנן מעט. הופכים ומחלצים מהתבנית. ולבסוף, מקשטים באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.