Go Back
עוגת שוקולד שוקולדית

עוגת שוקולד נמסה בפה

עוגת שוקולד טעימה וקלאסית, כמו במסעדה. עוגה שתאמצו לאוסף המתכונים הפרטי שלכם, נמסה בפה ואי אפשר שלא לקחת עוד חתיכה אחת!
ציון 4.50 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

1 תבנית עגולה 22

המצרכים

הכנת הבלילה:

  • 4 ביצים (גודל L)
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כוס חלב / או שמנת מתוקה / או שמנת צמחית / או מים
  • 1 כף ברנדי (מעשיר את הטעם (לא חובה))
  • ¾ כוס שמן
  • ½ כוס אבקת קקאו איכותית
  • 2 כפות גדושות שוקולית
  • 1 כפית נס קפה
  • 1 כוס קמח תופח (גדושה )

ציפוי

    אפשרות 1:

    • כוס חלב
    • 2 כפות סוכר
    • 1 כף אבקת קקאו (גדושה )
    • 20 גרם חמאה

    אפשרות 2:

    • ½ כוס שמנת מתוקה או צמחית
    • 100 גרם שוקולד מריר

    אופן ההכנה

    • נחמם תנור מראש ל - 160 מעלות חום נמוך - תוכנית אפייה רגילה

    הכנת הבלילה:

    • לטרוף את הביצים והסוכר במטרפה ידנית או במיקסר עד שהסוכר נמס והבלילה תפוחה
    • להוסיף ולטרוף: חצי כוס חלב / או שמנת מתוקה / או שמנת צמחית / או מים, להוסיף כף ברנדי ( מעשיר את הטעם אך לא חובה ) ושלושת רבעי כוס שמן
    • בקערה נפרדת לערבב יחד: חצי כוס אבקת קקאו איכותית, 2 כפות גדושות שוקולית, 1 כפית נס קפה, 1 כוס גדושה קמח תופח
    • לאחד את המרכיבים היבשים אל קערת הנוזלים ולטרוף רק עד לבלילה חלקה ללא גושים. להמנע מעירבוב יתר
    • נמזוג הבלילה לתבנית ונשמן קלות את התחתית
    • נאפה למשך 30-35 דקות. כשהעוגה צמיגית למגע היא מוכנה . להמנע מאפיית יתר

    הכנת ציפוי - אפשרות 1:

    • לבשל בסיר קטן את החלב, סוכר, אבקת קקאו. לבחוש 8 דקות עד קבלת קרם סמיך.
      להסיר מהאש, להוסיף 20 גר' חמאה ולצפות העוגה מיד כשיוצאת מן התנור

    הכנת ציפוי - אפשרות 2:

    • להביא לסף רתיחה חצי כוס שמנת מתוקה / או צמחית, להוסיף פנימה 100 גר שוקולד מריר
    • לערבב לקרם חלק ,מבריק. לצפות את העוגה בעודה חמה
    • לצנן ,לעטוף התבנית בניילון נצמד או רדיד אלומיניום ולאחסן בטמפ החדר. העוגה נשמרת ברכותה .
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.