| | | |

רחת לוקום כמו בטורקיה

רחת לוקום שתמיד רציתם! הממתק הכי נוסטלגי וטעים שיש, כזה שכל ביס יקח אתכם לבית סבתא, לזכרונות האהובים שאי אפשר לשכוח!
בהשראת: עדן בוסקילה
ציון 4.67 על ידי 6 דירוגים
רחת לוקום ביתי
ממתק טורקי מתאים בדיוק לצפיה בעוד פרק של ה"כלה מאינסטנבול"!
 
רחת לוקום, הממתק הכי נוסטלגי וטעים שיש. מתאים לסיום כל ארוחה, או סתם ככה שרוצים להתפנק ולהתרפק על זכרונות מבית סבתא!
תעקבו אחר המתכון ויצא לכם מעדן פשוט מושלם – כזה שאף אחד לא יאמין שאתם הכנתם.
 

ספר המתכונים של עדן בוסקילה

רחת לוקום ביתי
קרדיט: עדן בוסקילה

למה באמת כדאי לכם: רחת לוקום 

  • הכי טורקי שיש: תרגישו עם כל ביס שאתם חלק בטלנובלה טורקית!
  • ממתק עם אופי: לא עוד ממתק, אלא תענוג של ממש, מושלם לקינוח הארוחה!
  • ממתק נוסטלגי: יחזיר אתכם ישר לילדות ולמטבח של סבתא.

שורה תחתונה: זה הממתק הכי נוסטלגי, טורקי ומתוק שיש!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 אז איך מכינים?

רחת לוקום ביתי

רחת לוקום כמו בטורקיה

רחת לוקום שתמיד רציתם! הממתק הכי נוסטלגי וטעים שיש, כזה שכל ביס יקח אתכם לבית סבתא, לזכרונות האהובים שאי אפשר לשכוח!
ציון 4.67 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: עדן בוסקילה

המצרכים

סירופ סוכר:

  • 600 גרם סוכר
  • 280 מ"ל מים
  • 1 כף לימון

לרחת לוקום:

  • 100 גרם קורנפלור
  • 540 מ"ל מים

תוספת הטעמים:

  • 3 כפות מיי ורדים (אלא אם התמצית מרוכזת ולשים כמה טיפות)
  • 1/2 כפית וניל/ תמצית וניל למי שיש טיפה יותר (למי שיש טיפה יותר)
  • צבע מאכל לבחירתכם

ציפוי:

  • 6 כפות אבקת סוכר
  • 6 כפות קורנפלור

אופן ההכנה

  • משמנים תבנית מלבנית/ מרובעת 22 ס״מ, בתחתית מניחים נייר אפייה
  • מביאים את סירופ הסוכר לרתיחה עד ל 113-115 מעלות, מורידים מהאש ומניחים בצד.

הכנת הרחת לוקום

  • בקלחת נוספת: שמים את 540 מ״ל המים והקורנפלור יחד ובעזרת מטרפה טורפים היטב עד שאין גושי קורנפלור ומעלים על הגז, על אש נמוכה. מערבבים עד שהמסה הגיעה לרתיחה ומסמיכה. מוסיפים בכמה פעמים את סירופ הסוכר שבצד על להטמעה מלאה.
  • נותנים למסה 35-40 דק על הגז עד להזהבה, אך שימו לב, כל כמה דק' חובה לערבב עם המטרפה על מנת שלא תהיה חריכה.
  • ברגע שהמסה סמיכה וזהובה מעט מוסיפים את מיי הוורדים, הווניל וצבע מאכל
  • טורפים היטב ויוצקים את המסה לתבנית/ לרינג
  • משטחים מעט עם פלטה אך במהירות כי המסה מתייצבת יחסית מהר
  • ונותנים לרחת לוקום להתייצב 4 שעות בטמפ׳ החדר
  • לאחר מכן הופכים את רחת הלוקום על תערובת הציפוי של אבקת הסוכר והקורנפלור מפדרים מעל גם טובלים את הסכין וחותכים למרובעים שווים.
  • מפדרים עוד קצת אבקת סוכר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רחת לוקום ביתי
קרדיט: עדן בוסקילה


הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
רחת לוקום ביתי
קרדיט: עדן בוסקילה
 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מקור: עדן בוסקילה
 

Similar Posts

4 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?