Go Back
רחת לוקום ביתי

רחת לוקום כמו בטורקיה

רחת לוקום שתמיד רציתם! הממתק הכי נוסטלגי וטעים שיש, כזה שכל ביס יקח אתכם לבית סבתא, לזכרונות האהובים שאי אפשר לשכוח!
ציון 4.67 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: עדן בוסקילה

המצרכים

סירופ סוכר:

  • 600 גרם סוכר
  • 280 מ"ל מים
  • 1 כף לימון

לרחת לוקום:

  • 100 גרם קורנפלור
  • 540 מ"ל מים

תוספת הטעמים:

  • 3 כפות מיי ורדים (אלא אם התמצית מרוכזת ולשים כמה טיפות)
  • 1/2 כפית וניל/ תמצית וניל למי שיש טיפה יותר (למי שיש טיפה יותר)
  • צבע מאכל לבחירתכם

ציפוי:

  • 6 כפות אבקת סוכר
  • 6 כפות קורנפלור

אופן ההכנה

  • משמנים תבנית מלבנית/ מרובעת 22 ס״מ, בתחתית מניחים נייר אפייה
  • מביאים את סירופ הסוכר לרתיחה עד ל 113-115 מעלות, מורידים מהאש ומניחים בצד.

הכנת הרחת לוקום

  • בקלחת נוספת: שמים את 540 מ״ל המים והקורנפלור יחד ובעזרת מטרפה טורפים היטב עד שאין גושי קורנפלור ומעלים על הגז, על אש נמוכה. מערבבים עד שהמסה הגיעה לרתיחה ומסמיכה. מוסיפים בכמה פעמים את סירופ הסוכר שבצד על להטמעה מלאה.
  • נותנים למסה 35-40 דק על הגז עד להזהבה, אך שימו לב, כל כמה דק' חובה לערבב עם המטרפה על מנת שלא תהיה חריכה.
  • ברגע שהמסה סמיכה וזהובה מעט מוסיפים את מיי הוורדים, הווניל וצבע מאכל
  • טורפים היטב ויוצקים את המסה לתבנית/ לרינג
  • משטחים מעט עם פלטה אך במהירות כי המסה מתייצבת יחסית מהר
  • ונותנים לרחת לוקום להתייצב 4 שעות בטמפ׳ החדר
  • לאחר מכן הופכים את רחת הלוקום על תערובת הציפוי של אבקת הסוכר והקורנפלור מפדרים מעל גם טובלים את הסכין וחותכים למרובעים שווים.
  • מפדרים עוד קצת אבקת סוכר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.