| | | |

זנגולה בדבש קרנצ'י וטעים

זנגולה - שבלולי בצק קריסיפים, טבולים בסירופ סוכר, שמתפצפצים בפה. המאכל המפורסם ביותר לפורים ומושלם ביותר למי שרוצה להפתיע באירוח.
בהשראת: הילה סמוכה רשתי
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
זנגולה
קבלו את הזנגולה – המעדן העיראקי המפורסם שעשוי מארבעה מרכיבים בלבד וסירופ!
 
ממתק עיראקי שמתפצפץ בפה, טעים וקריספי ביותר. מאכל מפורסם ביותר לפורים ומושלם ביותר למי שרוצה להפתיע באירוח. קל ממה שמצפים ומשאיר ריח מטורף במטבח ובבית שיגרום לכולם לרוץ ולהציץ מה קורה שם. מושלם לחג!
 
 

ספר המתכונים של הילה סמוכה רשתי

זנגולה דבש
קרדיט:הילה סמוכה רשתי

 

למה באמת כדאי לכם: זנגולה

  • הממתק הידוע של העדה העיראקית, טעים טעים עם הרבה סוכר ודבש, ועשוי מארבעה מרכיבים בלבד!
  • מתאים בדיוק לחג פורים, מימונה או כל חגיגה אחרת..
  • ממתק יפה כל כך שרק מלהסתכל עליו רוצים לטורף אותו.
  • זכרונות של הילדות: יחזיר אותכם לילדות ולחגי הפורים בביתכם.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

זנגולה

זנגולה בדבש קרנצ'י וטעים

זנגולה - שבלולי בצק קריסיפים, טבולים בסירופ סוכר, שמתפצפצים בפה. המאכל המפורסם ביותר לפורים ומושלם ביותר למי שרוצה להפתיע באירוח.
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 1 hour 20 minutes
זמן בישול/אפייה: 20 minutes
סה״כ זמן: 1 hour 40 minutes
סוג: עוגיות, קינוח, קינוחים
באדיבות: הילה סמוכה רשתי

המצרכים

  • ½1 כוסות מים
  • ½1 כוסות קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית תמצית וניל (5 מ"ל, מעט.)
  • לטיגון:
  • 1 כוס שמן קנולה (240 מ"ל, כמות מוערכת)
  • סירופ הסוכר:
  • 1 כוס סוכר - כוס
  • 2 כוסות מים - 2 כוסות (240 מ"ל לכוס)
  • 1 כפית מיץ מלימון טרי
  • 1 כפית קורנפלור

אופן ההכנה

  • לטרוף היטב בעזרת מטרפה ידנית את כל מצרכי הזינגולה יחד על מנת להכניס אוויר לבצק (הבצק נוזלי וזה בסדר - כך הוא צריך להיות).
  • להתפיח את הבצק למשך כ- 40 דקות עד שהוא מכפיל נפחו ונוצרות מלא בועות.
  • להוריד את האוויר מהבצק, שוב לטרוף ולהתפיח כ- 30-40 דקות נוספות.
  • להעביר חלק מהבצק לבקבוק לחיץ (ממנו נזלף אל תוך השמן החם).
  • לחמם שמן עמוק לטיגון.
  • לזלף אל תוך השמן החם שבלולי בצק ולטגן כדקה מכל צד.
  • להוציא את שבלולי הבצק המטוגנים על נייר סופג ולקרר. בזמן הזה להכין את סירופ הסוכר: להרתיח בסיר את כל המצרכים יחד ולבשל כ- 10 דקות עד לקבלת סירופ סמיך וגוון צהבהב.
  • לטבול בסירופ הסוכר והנה לכם, זנגולה מטריפה.

הערות וטיפים

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בזינגולה לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

 


שאלות נפוצות: זנגולה

איך מאחסנים וכמה זמן זה נשאר קריספי?
כדי שזה ישאר קריספי, כדאי לעטוף בניילון נצמד או לסגור היטב כדי שלא יספוג לחות ולאכסן במקרר כשבועיים, במקפיא עד חודש.

האם הקורנפלור לסירופ?
כן. הקורנפלור נותן ברק לסירופ. ניתן לוותר עליו.

האם הסירופ אמור להיות חם?
לא.

האם לכסות את הסיר עם מכסה בזמן הטיגון? 
לא. זה יכול להרוס את הקריספיות של הזנגולה.


 
הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון

 

זנגולה
קרדיט : Sharona Ofir

"תודה להילה על המתכון והסבלנות להסביר. טעים מאוד."
Sharona Ofir
גולשת בפייסבוק

 

"עשיתי כמה פעמים. אליפות! מזלפים לתוך השמן צורה של ספירלה ואחכ טובלים בסירופ. טעים!"
Katty Sananes Levy
גולשת בפייסבוק

 

"פשוט מעדן! זנגולה בדבש. אני הגדלתי את הכמות ל 2 כוסות קמח"
שרה יוסף
מומחה בבישול ואפייה

זנגולה
קרדיט:שרה יוסף
זנגולה
קרדיט :שרה יוסף
זנגולה
קרדיט: שרה יוסף

 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מקור: הילה סמוכה רשתי | מוזמנים לעקוב באינסטגרם: @hila_rashti

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?