Go Back
עוגיות מקרוד

עוגיות מקרוד לפורים ולא רק

עוגיות רכות ובו בזמן פריכות, טעימות מבפנים ומבחוץ. אפשר להכין אותן גם מטוגנות וגם אפויות. מקרוד שמככב בכל חג, ותמיד כיף שיש אותן לכל אירוע.
ציון 4.29 על ידי 14 דירוגים
זמן הכנה: 30 minutes
זמן בישול/אפייה: 20 minutes
סה״כ זמן: 50 minutes
סוג: עוגיות, קינוחים
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

כוס מידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות סולת
  • 3/4 כוס קמח
  • 3/4 כוס שמן חם
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • קליפת תפוז מגורדת
  • 2 שקיות סוכר וניל

למילוי:

  • 1 קופסא ממרח תמרים (450 גרם )
  • כפית קינמון
  • 1/2 כפית הל (אופציונלי)

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 2 כוסות סוכר
  • ½ מיץ מחצי לימון
  • כמה טיפות זהר - אופציונלי

אופן ההכנה

  • לבשל 10 דקות על הגז את כל מרכיבי הסירופ ולהניח בצד.
  • לערבב את כל המצרכים לבצק רך ונעים
  • לתת לו לנוח רבע שעה
  • לחלק את הבצק ל- 3 כדורים
  • לרדד על נייר אפיה
  • למרוח בממרח התמרים
  • לגלגל לרולדה
  • לחתוך לפרוסות
  • ולטגן בשמן עמוק וחם עד להשחמה
  • לטבול כל עוגיה בסירופ ולפזר סוכריות צבעונית
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.