פוקצ'ה ביתית רכה ומפנקת
מתכון לפוקצ'ה חלומית ורכה עם שמן זית ומלח גס, מפנקת כמו במסעדות.
סמדר רומי
מתמחה באפייה ובישול & ובעלת מתכון מקורי
הלחם האיטלקי הידוע שכבש את לב הישראלים. רק תחשבו על הריח ברגע שיוצא מהתנור… דבר שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו!
פוקצ'ה אוורירית וזהובה היא דרך מצוינת לפתוח כל ארוחה, שילוב של פריכות ורכות ובצק שאף פעם לא מאכזב.
ניתן לבחור איזה תוספות שאתם רוצים, אין כזה דבר תוספת לא נכונה. מבסיס פשוט של שמן זית ומלח גס ועד לירקות קלויים, חצילים, ארטישוק או בצל, כל אחד יכול לבחור את התוספת האהובה עליו.
למה באמת כדאי לכם: פוקצ'ה ביתית רכה ומפנקת
- בצק שתמיד יוצא מוצלח ואף פעם לא מאכזב
- הכנה קלה ומהירה והתוצאה מושלמת!
- מנת פתיחה שתמיד תתאים לכל ארוחה שתכינו
- אפשר לבחור איזו תוספת שרוצים לפי מה שכל אחד אוהב (אין סוף אפשריות!)
שורה תחתונה:
מתכון לפוקצ'ה אוורירית וזהובה שקל להכין וכיף להגיש!
שאלות נפוצות:
האם יש לאפות את הפוקצ'ות בתנור או במחבת?
אפיתי בסיר גריל אבל אפשר גם במחבת או בתנור.
צריך להוסיף שמן לבצק?
אפשר להוסיף כף שמן.
מתכון קל לפוקצ'ה , כמו שאנחנו אוהבות
מירב
גולשת בפייסבוק
מתכונים מתוקים
פוקצ'ה ביתית רכה ומפנקת
ציוד
המצרכים
להכנת הבצק:
- 2.5 כוסות קמח (כ- 350 גרם)
- 1 כף שמרים (10 גרם)
- 1 כפית סוכר (5 גרם)
- 1 כפית מלח (5 גרם)
- 1 כוס מים פושרים (240 מ"ל)
- ⅓ כוס שמן זית (למריחה)
- 1 כפית מלח גס
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המצרכים בקערה ולשים את הבצק (ביד או במיקסר) למשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מכדררים את הבצק לכדור ומעבירים אותו לקערה נפרדת מרוחה במעט שמן.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים 15 דקות.
- לאחר שהבצק תפח יש לחלק אותו לשלושה חלקים שווים בעזרת סכין.
- פותחים את הבצק ביד ויוצרים מכל כדור צורה מאורכת אליפטית. נותנים לבצק לנוח כ 5 דקות
- אופים בסיר גריל או בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות, כ-12 דקות או עד להזהבה.
הערות וטיפים
- במידה והבצק יבש מדי בזמן הלישה ניתן להוסיף עוד קצת מים פושרים
- כדאי להשאיר את הבצק באזור חמים בבית בימי החורף כדי לעזור לו לתפוח
- מומלץ לאחר האפייה למרוח שמן זית ולפזר מלח גס
- ניתן להוסיף תוספות כמו פלפלים, בצל, ארטישוק, עגבניות וכו'
עוד מתכונים שהולכים טוב עם פוקצ'ה:
- פסטה ערמונים משגעת ברוטב נדיר
- סלט חסה צבעוני ומיוחד
- צלי בשר וערמונים ברוטב חלומי
- מרק שעועית מנחם בקלי קלות
הבמה כולה שלכם
רוצים הזדמנות לככב? הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון
דבר אחד אחרון…
מתכון זה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מומלצים. אל תפספסו!
הי,
הפוקצ'ות טובות בהקפאה?
היי ליטל,
כן, אפשר בכיף להקפיא.
בהצלחה!
שנים אני אופה פוקצ'ות היום החלטתי לנסות את המתכון הזה.. ו—- ווואו מעכשיו זה הופך להיות המתכון שלי לא חלמתי שיצא כזה טעים באמת שלא חלמתי תודה רבה רבה רבה רבה רבה ובתיאבון!!!
היי בת שבע,
וואו, איזה כיף שנהנית ככה מהמתכון!
נשמח ממש גם לראות תמונות בקבוצה 🙂
המתכון הזה במדוייק הוא של השף שי עשהאל זל
מתכון מעולה , משתמשת בו שנים
הי, את השמן שמים בבצק או למרוח לפני תפיחה ואחרי אפיה?
תודה רבה
היי מירב,השמן זית זה למריחה. בהצלחה!
למריחה מתי?
היי בר!
מומלץ למרוח שמן זית ולפזר מלח גס לאחר האפייה 🙂