Go Back
עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת

מה שאני אוהב בשבועות זה עוגות הגבינה ומה שאני אוהב בעוגות גבינה זה שלא חייבים לחכות עד לשבועות כדי לאכול אותן. עוגה רכה ונהדרת ללא צניחות או סדקים ועם ציפוי מופלא! מתאימה לשבועות או לשאר ימות השנה...
ציון 4.22 על ידי 32 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית עגולה 24 – עם נייר אפייה משומן בצדדים
מטרפה

המצרכים

תחתית

  • 1 כוס ועוד 3 כפות של פתי-בר טחונים
  • 1 כוס כוס שקדים מולבנים טחונים
  • 2 כפות סוכר
  • 130 גרם חמאה מומסת

עוגה

  • 500 גרם גבינה לבנה רכה 5%
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 5 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כוס חלב
  • 4 כפות שטוחות קורנפלור
  • 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל
  • גרידת לימון מחצי לימון

ציפוי

  • 600 מ"ל שמנת חמוצה 15%
  • 3 כפות גדושות אבקת סוכר
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

תחתית

  • בקערה, מערבבים את כל מרכיבי התחתית- פתי-בר טחונים, שקדים מולבנים טחונים, סוכר וחמאה מומסת
  • ומרפדים בשכבה אחידה של כ-חצי סנטימטר את תחתית התבנית.

עוגה

  • בקערה, בעזרת מטרפה, מערבבים היטב את המסקרפונה כדי לאוורר אותה.
  • מוסיפים לקערה את הגבינה הלבנה, 5 חלמונים (הצהוב של הביצה) ואינסטנט פודינג ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
  • בכלי אחר, מערבבים היטב וממיסים את הקורנפלור בחלב ואז מוסיפים לקערה עם תערובת הגבינות .
  • מוסיפים את הוניל וגרידת הלימון ומערבבים .
  • בקערה, מקציפים את 5 החלבונים (הלבן של הביצה) וכשמתחיל להתהוות קצף ,מוסיפים בהדרגה את הסוכר . מקציפים עד לקבלת קצף רך (לא נוקשה. קצף נוקשה יפגע בנימוחות).
  • מערבבים בעזרת מטרפה את שתי התערובות ויוצקים לתבנית.
  • מכניסים לתנור לאפייה של שעה וחצי ב- 130 מעלות על תוכנית אפייה טורבו או רגילה.
  • אסור לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה!
  • בסיום האפייה מוציאים את העוגה מהתנור לצינון קל.
  • בקערה, מערבבים את השמנת החמוצה, הסוכר, אבקת הסוכר ותמצית הווניל.
  • מסירים את נייר האפייה מדפנות התבנית ויוצקים את על העוגה את תערובת הציפוי.
  • מחזירים לתנור לעוד כ-10 דקות על 150 מעלות.
  • לאחר האפייה חשוב לצנן את העוגה ולשמור אותה במקרר כמה שעות לפני ההגשה.

הערות וטיפים

  • את הגבינות והביצים להוציא החוצה שישהו בטמפרטורת החדר כשעה לפני ההכנה.
  • דגש על הפרדת הביצים (מאוד חשוב) ובעיקר הקצפת החלבונים.
  •  
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.