עוגיות מגולגלות שומשום מפנקות
עוגיות מגולגלות מושלמות מבצק מיוחד!
עוגיות מגולגלות מעולם לא היו טעימות כל כך- ואפילו בריאות יותר מהעוגיות שהכנתם עד היום!
הבצק הטעים, המילוי האהוב והצורה הייחודית – הרולדה. עוגיות נהדרות ליומיום, לאירוח, או לכל רגע בו מתחשק להתפנק! מגולגלות במילוי חלבה מפתיע וציפוי שומשום שיתרונותיו הבריאותיים רבים. מומלץ בחום!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
ציוד
כוס חד פעמית חמה או כוס אונברסלית 240 מ"ל
המצרכים
לבצק:
- ½ כוס שמן
- ½ כוס מיץ תפוזים סחוט
- ½ כפית תמצית וניל
- 2 ביצים L
- 2 כוסות שומשום
- 2 כוסות קמח
למלית:
- ½ כוס ממרח חלווה איכותי
או
- ½ כוס ממרח תמרים (מומלץ להוסיף קינמון) (או כל ממרח שאוהבים)
אופן ההכנה
- מערבבים את כל המרכיבים לבצק במרקם מעט דביק ומפזרים קמח על הבצק ועל המשטח.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ולאחר מכן משטחים אותם למלבן אחיד.
- מורחים את הממרח, מגלגלים לרולדה ומעבירים אותה לתבנית.
- חותכים את העוגיות כמעט עד הסוף, ברוחב של כ- 2 ס”מ.
- אופים בתנור שחומם מראש, בטמפרטורה של 170° מעלות למשך 20-25 דקות, עד להזהבה.
- מצננים מעט את הרולדות לפני שפורסים אותן, מומלץ לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מגולגלות שומשום
האם צריך אבקת אפייה? לא, אין צורך. |
אפשר להכין במילוי חלווה? בוודאי! אפילו מומלץ! |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מגולגלות שומשום במילוי חלבה
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מקור: נועם זיגדון | מוזמנים לבקר בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון
מתכון מקורי: שולמית שחר | מוזמנים לבקר בקבוצתה: במטבח של שולמיטעים ונעים ?
מה ככ בריא? 2 כוסות קמח לבן, המון תמרים = סוכר. לא חכמה להכין מקמח לבן. לו היה קמח בריא ( שעורה, שיבולת שועל, שיפון ו/או קמח שקדים וקוקוס) , אז היה בריא.
שומשום, תמרים וחלבה אלה דברים שמעבר לערך הקלורי שלהם יש בהם תועלת וערך בריאותי, ממליצים לנסות!
אני מכינה עם קמח כוסמין, יוצא מצויין
מה בריא בעוגה כשזה עשוי מקמח לבן? אולי רק החלווה
היי אוריאן!
תודה על התגובה 🙂
אם את מעדיפה לשים יותר דגש על הבריאות אז אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין.
מקווים שעזרנו!
נראה מדהים!!!
האם אפשר להכין מקמח כוסמין מלא?
היי פנינה 🙂
אפשר להמיר לקמח כוסמין 70%.
טיפ: עדיף שלא להשתמש ב-100% מפני שאז התוצאה תהיה דחוסה וכבדה.
בהצלחה!