Go Back
בורקס טורקי לפי המתכון של צחית חמו

בורקס טורקי גבינה ותרד

10 דקות עבודה בלבד ותהנו מבורקס מאוד מיוחד!
ציון 4.43 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: צחית חמו

המצרכים

  • עלי פילו
  • נטורינה

לבלילה:

  • 3 ביצים (1 חלבון בלבד)
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס סודה לשתייה (נוזלי)
  • ½ כוס חלב
  • 3 כפות יוגורט

למלית:

  • 400 גרם גבינה בולגרית קשה
  • 2 כוסות תרד טרי קצוץ דק

אופן ההכנה

  • את הבלילה נערבב עד למרקם חלק, את המלית נבחש עד לאיחוד.

...VI 17:20

  • נשמן עם מעט נטורינה את כל דפנות התבנית- מומלץ להשתמש בתבנית פיירקס מלבנית או אובלית בגודל 30x35 ס"מ (פחות או יותר).
  • נניח בתבנית 3 עלי פילו מופשרים, השוליים יבלטו החוצה, כ- 10 ס"מ.
  • מעל עלי הפילו יש לצקת ½ כוס מבלילת הביצים ונפזר באופן אחיד.
  • ניקח 3 עלים נוספים, נניח אותם כשהם מקופלים מעט, ושוב, יש לצקת מעליהם ½ כוס מבלילת הביצים.
  • נחזור על אותה הפעולה פעם נוספת - כך שיהיו 3 שכבות עלים. בשכבה הרביעית נפזר באופן אחיד את תערובת הגבינה ונשטח.
  • בשכבה הבאה, יש להניח 3 עלי פילו מקומטים על הגבינה ולצקת מעל ½ כוס מבלילת הביצים. לאחר מכן, נקפל פנימה את העלים שבלטו החוצה.
  • נניח עלה נוסף שהוא ישר, נהדק ונכניס את הקצוות בפינות כלפי מטה.
  • נוסיף לחלמון שהשארנו בצד כף גדושה של יוגורט- ונבחש ונמרח היטב מעל השכבה האחרונה.
  • בעזרת סכין חדה נחתוך לריבועים ונפזר שומשום (אפשר להוסיף גם מעט שומשום שחור).
  • נאפה בתנור שחומם מראש 180° מעלות, עד להשחמה- בערך 40 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.