| | |

עוגת גבינה בחושה שכמוה לא טעמתם

עוגת גבינה בחושה וייחודית שעוד לא טעמתם!
בהשראת: צחית חמו
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
עוגת גבינה עשירה של צחית חמו
אין צורך במיקסר ואל תבזבזו זמן יקר בהפרדת ביצים – עוגת גבינה בחושה ומיוחדת במינה:
עוגה עשירה שנראית נפלא, עם טעם ומרקם שונים וייחודים שעוד לא טעמתם, בהכנה פשוטה.
המתכון הנהדר הזה שותף בקבוצה שלנו, גם אתם מוזמנים להצטרף!

ספר המתכונים של צחית חמו

עוגת גבינה בחושה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

עוגת גבינה עשירה של צחית חמו

עוגת גבינה בחושה שכמוה לא טעמתם

עוגת גבינה בחושה וייחודית שעוד לא טעמתם!
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: צחית חמו

המצרכים

  • 300 גרם ביסקוויטים
  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם אגוזי מלך (טחונים או גרוסים)
  • 600 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי, 27% שומן.
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 300 גרם שמנת חמוצה
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קורנפלור
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ½ לימון

אופן ההכנה

בקערה:

  • בקערה הראשונה נשים 300 גרם ביסקוויטים גרוסים, 200 גרם חמאה מומסת, 100 גרם אגוזי מלך טחונים או גרוסים- נלוש היטב את המרכיבים עד לקבלת תערובת פירורית.
  • נשים נייר אפיה על חלקה התחתון של תבנית קפיצית 24. נאטום את המסגרת, כך ששולי הנייר נשארים בחוץ ורק התחתית מרופדת בנייר.
  • נפזר שכבה אחידה של תערובת הביסקוויטים ונהדק בעזרת כוס.
  • נכסה את דפנות התבנית לאט ובסבלנות, כשהתחתית מהודקת היטב ובעזרת כוס.
  • כשהתערובת מכסה את דפנות התבנית, נכניס להקפאה לחצי שעה.

בקערה נוספת:

  • את המרכיבים שנותרו נבחש היטב בקערה נוספת, הוסיפו אותם בהדרגה לפי הסדר במתכון.
  • נבחש היטב עם מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם אחיד- ונוסיף לתבנית!
  • נחמם מראש את התנור לטמפרטורה של 180° מעלות.
  • נניח את התבנית בחלק התחתון של התנור- מעל הרשת, עם מים רותחים (אמבט מים) מתחת.
  • נאפה למשך 30 דקות, בטמפרטורה של 180° מעלות. לאחר מכן, נוריד את הטמפרטורה ל-150° מעלות ונאפה 35-40 דקות נוספות.
  • נכבה את התנור ונשאיר את העוגה עד להתקררות מוחלטת (בערך שעתיים).
  • נכניס למקרר ל-4 שעות לפחות. נוציא את העוגה ונפזר אבקת סוכר!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

שאלות נפוצות:

אפשר להשתמש בגבינת פילדלפיה?
בוודאי, זו גבינה מצוינת לעוגה הזו!
מה עושים לאחר האפייה?
לאחר האפיה (30+35 דקות) מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור כבוי להתקררות בסביבות שעתיים.

מה חושבים על המתכון: 

"מסוג העוגות ששוות את הצנתור! אני מנסה לדחוף את הכפית למסך!"
דניאל
גולשת באתר

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גבינה בחושה שכמוה לא טעמתם

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: צחית חמו

מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה: הצפיחית של צחית

Similar Posts

4 Comments

    1. היי שרון!
      המתכון מכיל אבקת סוכר ופודינג וניל כך שהעוגה תהיה מספיק מתוקה.
      בהצלחה וחג שבועות שמח 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?