Go Back
עוגת גבינה עשירה של צחית חמו

עוגת גבינה בחושה שכמוה לא טעמתם

עוגת גבינה בחושה וייחודית שעוד לא טעמתם!
ציון 4.39 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: צחית חמו

המצרכים

  • 300 גרם ביסקוויטים
  • 200 גרם חמאה
  • 100 גרם אגוזי מלך (טחונים או גרוסים)
  • 600 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי, 27% שומן.
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 300 גרם שמנת חמוצה
  • 250 מ"ל שמנת להקצפה
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • 3 כפות קורנפלור
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ½ לימון

אופן ההכנה

בקערה:

  • בקערה הראשונה נשים 300 גרם ביסקוויטים גרוסים, 200 גרם חמאה מומסת, 100 גרם אגוזי מלך טחונים או גרוסים- נלוש היטב את המרכיבים עד לקבלת תערובת פירורית.
  • נשים נייר אפיה על חלקה התחתון של תבנית קפיצית 24. נאטום את המסגרת, כך ששולי הנייר נשארים בחוץ ורק התחתית מרופדת בנייר.
  • נפזר שכבה אחידה של תערובת הביסקוויטים ונהדק בעזרת כוס.
  • נכסה את דפנות התבנית לאט ובסבלנות, כשהתחתית מהודקת היטב ובעזרת כוס.
  • כשהתערובת מכסה את דפנות התבנית, נכניס להקפאה לחצי שעה.

בקערה נוספת:

  • את המרכיבים שנותרו נבחש היטב בקערה נוספת, הוסיפו אותם בהדרגה לפי הסדר במתכון.
  • נבחש היטב עם מטרפה ידנית עד לקבלת מרקם אחיד- ונוסיף לתבנית!
  • נחמם מראש את התנור לטמפרטורה של 180° מעלות.
  • נניח את התבנית בחלק התחתון של התנור- מעל הרשת, עם מים רותחים (אמבט מים) מתחת.
  • נאפה למשך 30 דקות, בטמפרטורה של 180° מעלות. לאחר מכן, נוריד את הטמפרטורה ל-150° מעלות ונאפה 35-40 דקות נוספות.
  • נכבה את התנור ונשאיר את העוגה עד להתקררות מוחלטת (בערך שעתיים).
  • נכניס למקרר ל-4 שעות לפחות. נוציא את העוגה ונפזר אבקת סוכר!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.