| | |

עוגת שיש פרווה רכה

עוגה קלה מאוד להכנה עם מרקם חלומי ושילוב טעמים עשיר. הכי מתאימה לצד קפה חם על הבוקר או בערב
בהשראת: אתי שחר
ציון 4.37 על ידי 75 דירוגים
עוגת שיש

מי מאיתנו לא אוהב להתפנק על עוגת שיש קלאסית ומדהימה לצד קפה חם, במיוחד לאחר יום עבודה מתיש וארוך?

קבלו מתכון לעוגת שיש בטעם שיא השלמות שלא תאמינו שהיא גם פרווה, המקבלת מרקם חלומי ברכות מדהימה עם ביס חלומי הנמס בפה.

עוגה פשוטה להכנה שבמהירות תתחבב עליכם ותמצאו את עצמכם מכינים כל שבת בקביעות. ביס אחד ואתם מכורים!

מתכון באדיבות: אתי שחר

ספר המתכונים של אתי שחר

עוגת שיש

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 

עוגת שיש

עוגת שיש פרווה רכה

עוגה קלה מאוד להכנה עם מרקם חלומי ושילוב טעמים עשיר. הכי מתאימה לצד קפה חם על הבוקר או בערב
ציון 4.37 על ידי 75 דירוגים
לדרג
באדיבות: אתי שחר

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות

המצרכים

  • 2 ½ כוסות קמח לבן מנופה
  • 3 ביצים
  • 1 ¼ כוסות סוכר
  • ½ כוס שמן קנולה
  • 10 גרם אבקת אפיה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קקאו מחוקות
  • מיץ סחוט משני תפוזים (בערך כוס מיץ)
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • נבריש קלות בשמן קנולה את 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, ונניח בצד.
  • בקערת הבלנדר נקציף את הביצים השלמות + הסוכר כ- 7 דקות עד קבלת מרקם אחיד תפוח ובהיר.
  • נוסיף את כל המצרכים, למעט השמן והקקאו, ומערבבים במיקסר במהירות בינונית.
  • נוסיף את השמן בהדרגה לקערת המיקסר.
  • נשפוך חצי מהתערובת הבהירה לשתי תבניות אינגליש קייק, בצורה שווה,
  • נוסיף את אבקת הקקאו לתערובת שנשארה בקערת המיקסר ומערבבים היטב.
  • נוסיף את תערובת הקקאו לתבניות האנגליש קייק, בזרם דק ובחלוקה שווה, בתנועות זיג זג, פסים לאורך, גלים עיגולים, איך שיוצא והעיקר לכל האורך של השיכבה הבהירה,
  • בעזרת שיפוד, או כף עץ הפוכה, עם הידית, עושים שמיניות ליצירת מראה שיש.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל -170מעלות למשך 35 דקות בערך, או עד שהעוגות מזהיבות וקיסם יוצא נקי.
  • העוגה יוצאת רכה מאוד ונימוחה. נצנן לטמפרטורת החדר, ואז נפרוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת שיש זה? אל תהססו לשאול!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוג‎ת שיש – אתי שחר

Similar Posts

37 Comments

    1. גם לי יצאה מאוד יבשה, האם המתכון הישתנה
      3 ביצים
      2.5 כוסות קמח 1כוס מיץ תפוזים
      חצי כוס שמן
      כוס ורבע סוכר
      ?

      1. היי אריה,
        אפשר לנסות בפעם לשים טיפה יותר מיץ או לאפות למשך זמן קצר יותר.
        אפשר גם לאפות ב-160 מעלות במקום 170.
        בהצלחה!

  1. היי. האם ניתן לאפות בתבנית מלבנית רגילה במקום 2 אינגליש קייק? להכפיל כמויות?
    תודה

      1. איך עושים כדי כשמוציאים עוגה מהתנור היא לא תרד לנו????? כל העוגות יוצאות גבוהות ונהדרות מהתנור ואחרי כמה דקות נופלות לי.
        תודה רהה

      2. היי תמרה,
        הנה כמה טיפים שיכולים לעזור:
        1. אפשר בעוגה הבאה לאפות בטמפרטורה נמוכה יותר למשך זמן ארוך יותר. למשל, ב-160 מעלות למשך 40 דקות.
        2. בסיום האפייה, להשאיר את העוגה בתנור עד שהיא מתקררת.
        3. לדאוג לשמן את התבניות היטב בפנים (בתחתית ובצדדים).
        בהצלחה ונשמח לעדכון ממך 🙂

    1. היי ענת!
      בעיקרון כן, אבל התוצאה לא תהיה הכי טובה. אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום וא בתערובת קמחים כשרה לפסח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?