Go Back
עוגת שיש

עוגת שיש פרווה רכה

עוגה קלה מאוד להכנה עם מרקם חלומי ושילוב טעמים עשיר. הכי מתאימה לצד קפה חם על הבוקר או בערב
ציון 4.37 על ידי 75 דירוגים
באדיבות: אתי שחר

ציוד

2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות

המצרכים

  • 2 ½ כוסות קמח לבן מנופה
  • 3 ביצים
  • 1 ¼ כוסות סוכר
  • ½ כוס שמן קנולה
  • 10 גרם אבקת אפיה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קקאו מחוקות
  • מיץ סחוט משני תפוזים (בערך כוס מיץ)
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  • נבריש קלות בשמן קנולה את 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, ונניח בצד.
  • בקערת הבלנדר נקציף את הביצים השלמות + הסוכר כ- 7 דקות עד קבלת מרקם אחיד תפוח ובהיר.
  • נוסיף את כל המצרכים, למעט השמן והקקאו, ומערבבים במיקסר במהירות בינונית.
  • נוסיף את השמן בהדרגה לקערת המיקסר.
  • נשפוך חצי מהתערובת הבהירה לשתי תבניות אינגליש קייק, בצורה שווה,
  • נוסיף את אבקת הקקאו לתערובת שנשארה בקערת המיקסר ומערבבים היטב.
  • נוסיף את תערובת הקקאו לתבניות האנגליש קייק, בזרם דק ובחלוקה שווה, בתנועות זיג זג, פסים לאורך, גלים עיגולים, איך שיוצא והעיקר לכל האורך של השיכבה הבהירה,
  • בעזרת שיפוד, או כף עץ הפוכה, עם הידית, עושים שמיניות ליצירת מראה שיש.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל -170מעלות למשך 35 דקות בערך, או עד שהעוגות מזהיבות וקיסם יוצא נקי.
  • העוגה יוצאת רכה מאוד ונימוחה. נצנן לטמפרטורת החדר, ואז נפרוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.