עוגות שיש | מתכונים קלים | עוגות | פרווה
עוגת שיש פרווה רכה
עוגה קלה מאוד להכנה עם מרקם חלומי ושילוב טעמים עשיר. הכי מתאימה לצד קפה חם על הבוקר או בערב
מי מאיתנו לא אוהב להתפנק על עוגת שיש קלאסית ומדהימה לצד קפה חם, במיוחד לאחר יום עבודה מתיש וארוך?
קבלו מתכון לעוגת שיש בטעם שיא השלמות שלא תאמינו שהיא גם פרווה, המקבלת מרקם חלומי ברכות מדהימה עם ביס חלומי הנמס בפה.
עוגה פשוטה להכנה שבמהירות תתחבב עליכם ותמצאו את עצמכם מכינים כל שבת בקביעות. ביס אחד ואתם מכורים!
עוגת שיש פרווה רכה
עוגה קלה מאוד להכנה עם מרקם חלומי ושילוב טעמים עשיר. הכי מתאימה לצד קפה חם על הבוקר או בערב
לדרג
ציוד
2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות
המצרכים
- 2 ½ כוסות קמח לבן מנופה
- 3 ביצים
- 1 ¼ כוסות סוכר
- ½ כוס שמן קנולה
- 10 גרם אבקת אפיה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות קקאו מחוקות
- מיץ סחוט משני תפוזים (בערך כוס מיץ)
- קורט מלח
אופן ההכנה
- נבריש קלות בשמן קנולה את 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות, ונניח בצד.
- בקערת הבלנדר נקציף את הביצים השלמות + הסוכר כ- 7 דקות עד קבלת מרקם אחיד תפוח ובהיר.
- נוסיף את כל המצרכים, למעט השמן והקקאו, ומערבבים במיקסר במהירות בינונית.
- נוסיף את השמן בהדרגה לקערת המיקסר.
- נשפוך חצי מהתערובת הבהירה לשתי תבניות אינגליש קייק, בצורה שווה,
- נוסיף את אבקת הקקאו לתערובת שנשארה בקערת המיקסר ומערבבים היטב.
- נוסיף את תערובת הקקאו לתבניות האנגליש קייק, בזרם דק ובחלוקה שווה, בתנועות זיג זג, פסים לאורך, גלים עיגולים, איך שיוצא והעיקר לכל האורך של השיכבה הבהירה,
- בעזרת שיפוד, או כף עץ הפוכה, עם הידית, עושים שמיניות ליצירת מראה שיש.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל -170מעלות למשך 35 דקות בערך, או עד שהעוגות מזהיבות וקיסם יוצא נקי.
- העוגה יוצאת רכה מאוד ונימוחה. נצנן לטמפרטורת החדר, ואז נפרוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת שיש זה? אל תהססו לשאול!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת שיש – אתי שחר
עשיתי היום את העוגה
ונזרקה מייד לפח.
יבשה ולא מתוקה
ממש חבל.
היי ליאת,
מצטערים שלא יצא טוב. נשמח להציע לך 4 מתכוני עוגות שיש נוספות:
מתכון של שרה יוסף
מתכון של דורית כהן
מתכון של מלי מאירוב
מתכון של גילה בן ישי
בהצלחה!
שלום לכולם!
תגידו המתכון יצא לכם טוב?????????????????
גם לי יצאה מאוד יבשה, האם המתכון הישתנה
3 ביצים
2.5 כוסות קמח 1כוס מיץ תפוזים
חצי כוס שמן
כוס ורבע סוכר
?
היי אריה,
אפשר לנסות בפעם לשים טיפה יותר מיץ או לאפות למשך זמן קצר יותר.
אפשר גם לאפות ב-160 מעלות במקום 170.
בהצלחה!
עוגה נהדרת, קלה להכנה, רכה וטעימה.
כל הכבוד לך על מתכון נהדר.
היי תמר,
שמחים שאהבת את העוגה 🙂
מוזמנת לשתף בתמונות בקבוצת הפייסבוק שלנו
מתכון פשוט מדהים שלא הפסיקו לחסל!!!! תודה רבה!!
היי הודיה,
איזה כיף!! תודה שכתבת לנו ואת מוזמנת להשוויץ בתמונות בקבוצה 🙂
הייי , אפשרי להכין במקום מיץ התפוזים עם כוס חלב שקדים?
היי אפרת,
אכן כן, בהצלחה ושנה טובה!
שלום
אפשר להכין בלי מיקסר?
היי רחלי,
אכן כן, בהצלחה!!
היי. האם ניתן לאפות בתבנית מלבנית רגילה במקום 2 אינגליש קייק? להכפיל כמויות?
תודה
היי ירדנה,
אפשר לאפות בתבנית מלבנית רגילה בלי להכפיל כמויות.
בהצלחה 🙂
הי!
האם אפשר לאפות במקום 2 אינגלנד קייק ותבנית עגולה אחת?
היי בלה,
אכן כן, בהצלחה 🙂
מעולה וקלה להכנה
היי מירב,
כיף לדעת שנהנית מהעוגה!
מוזמנת לשתף תמונה בקבוצה שלנו 🙂
העוגה יצאה מושלם! אין ספק שאכין שוב את העוגה
מתכון מוצלח מאוד!
היי עדן,
איזה כיף! שמחים מאוד שנהנית 🙂
מוזמנת להעלות תמונה לקבוצה שלנו!
איך עושים כדי כשמוציאים עוגה מהתנור היא לא תרד לנו????? כל העוגות יוצאות גבוהות ונהדרות מהתנור ואחרי כמה דקות נופלות לי.
תודה רהה
היי תמרה,
הנה כמה טיפים שיכולים לעזור:
1. אפשר בעוגה הבאה לאפות בטמפרטורה נמוכה יותר למשך זמן ארוך יותר. למשל, ב-160 מעלות למשך 40 דקות.
2. בסיום האפייה, להשאיר את העוגה בתנור עד שהיא מתקררת.
3. לדאוג לשמן את התבניות היטב בפנים (בתחתית ובצדדים).
בהצלחה ונשמח לעדכון ממך 🙂
תודה על מתכון מושלםםםם
היי שרה,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגה 🙂
מוזמנת לשתף תמונה בקבוצת הפייסבוק שלנו!
יצא מצוין הילדים לא הפסיקו לאכול
היי עדי,
איזה כיף שנהניתם ככה 🙂
האם אפשר להחליף את התפוזים בחלב/מים?
היי נועה,
אכן כן, בהצלחה 🙂
אפשר שמנת צמחית במקום מיץ תפוזים?
היי ירדנה!
אפשר בהחלט, בהצלחה וחג שבועות שמח 🙂
אפשר להשתמש בקמח מצה במקום קמח לבן???
היי ענת!
בעיקרון כן, אבל התוצאה לא תהיה הכי טובה. אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום וא בתערובת קמחים כשרה לפסח.
איזה גודל הכוס?
היי ליבי!
כוס אחת היא 240 מ"ל 🙂
ממש טוב,יצא נהדר,כל הכבוד
תפחה יפה ויצא טעימה מאד. רכה לא ממש. ציפיתי ליותר אווריריות