|

עוגת פרג קוקוס ואגוזים עשירה

מרקם מיוחד וחלומי בשילוב טעמים נדיר
בהשראת: אילנה לוי
ציון 4.36 על ידי 17 דירוגים
עוגת פרג קוקוס

אין סיכוי שמעבירים את הסופ"ש בלי עוגת הפרג הכי שווה שיש שתקשט לכל את המשפחה את היום ותשאיר אותם מכורים לפרג עד סוף החיים!

קבלו מתכון לעוגת פרג אגדית ונדירה, המקבלת מרקם מיוחד וחלומי ברכות מטריפה עם שילוב טעמים מענג של קוקוס ואגוזים מפנקים, וציפוי שוקולד מושחת במיוחד.

עוגה מדהימה המצליחה לשלב כל כך הרבה טעמים יחד וגם לתת לכל טעם את אור הזרקורים שלו. איך שלוקחים ביס אחד מיד מבינים על מה כל המהומה!

מתכון באדיבות: אילנה לוי

ספר המתכונים של אילנה לוי

עוגת פרג קוקוס ואגוזים עשירה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 

עוגת פרג קוקוס

עוגת פרג קוקוס ואגוזים עשירה

מרקם מיוחד וחלומי בשילוב טעמים נדיר
ציון 4.36 על ידי 17 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

כוס מידה 240 מ"ל
תבנית 26 עגולה משומנת

המצרכים

  • 2 כוסות קמח
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 2 שקיות אבקת אפיה (20 גרם)
  • 1 כוס קוקוס
  • 200 גרם פרג טחון
  • ½ חבילה שוקולד מריר (50 גרם)
  • חופן אגוזים (טחונים גס, יוצא קצת יותר מחצי כוס)
  • 5 ביצים שלמות
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית תמצית רום
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • רוטב שוקולד:
  • 1 ¼ כוסות מים
  • ½ כוס סוכר
  • 3 כפות שוקולית
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את החומרים היבשים - 2 כוסות קמח, 2 סוכר וניל, 2 אבקת אפיה, 1 כוס קוקוס, 200 גר' פרג טחון, חצי חב' שוקולד מריר וחופן אגוזים טחונים גס ( יוצא קצת יותר מחצי כוס). מערבבים הכל היטב.
  • בקערת המיקסר מקציפים 5 ביצים שלמות בטמפרטורת החדר ומוסיפים בהדרגה 1 כוס סוכר. מקציפים עד שמקבלים קצף תפוח ובהיר.
  • מנמיכים למהירות איטית ומוסיפים בזרזיף דק בצידי הקערה חצי כוס שמן, חצי כוס מיץ תפוזים, כפית תמצית וניל, כפית תמצית רום וכפית תמצית שקדים.
  • מאחדים את התערובות באופן ידני, כל פעם מוסיפים מקערת היבשים שלוש כפות לקצף הביצים בצידי הקערה כדי שהקצף לא יפול ומערבבים בתנועות עטיפה בעדינות
  • ממשיכים עד ששתי התערובות מאוחדות. לא לערבב יותר מדי.
  • מעבירים לתבנית עגולה 26 משומנת
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שקיסם יוצא נקי, בערך 40 דקות.
  • בינתיים מכינים רוטב שוקולד להרטבת העוגה - בסיר קטן לבשל 1 ועוד רבע כוס מים, חצי כוס סוכר, 3 כפות שוקולית, 2 כפות קקאו, 2 כפות שמן וכפית תמצית וניל. לבשל עד להרתחה.
  • כשהעוגה יוצאת מהתנור לדקור בעזרת קיסם כמה חורים ואז לשפוך מעליה את רוטב השוקולד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת פרג

שופכים על העוגה את הסירופ שהעוגה חמה או שהסירופ חם?
כשהעוגה חמה ויצאה מהתנור.
מי שלא אוהב פרג מה עושים במקום?
אם מוותרים על הפרג אז העוגה תהיה רגילה ופשוטה עם קוקוס ואגוזים. פשוט תוסיפי עוד חצי כוס אגוזים טחונים ובמקום חצי חבילה שוקולד תשימי חבילה שלמה. טחונים כמובן.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת פרג – אילנה לוי

Similar Posts

2 Comments

    1. עוגת פרג קוקוס ואגוזים ממש לא מוצלחת, היא מאוד יבשה גם כאשר מוסיפים את רוטב השוקולד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?