| |

עוגת שוקולד שמנת נמסה בפה

עוגת שוקולד שמנת משגעת בהכנה סופר קלה עם אפשרות להמיר לפרווה. מרקם קרמי עסיסי עם טעם שוקולד עשיר!
בהשראת: ריקי כהן ונדראץ'
ציון 4.42 על ידי 51 דירוגים
עוגת שוקולד שמנת

מחפשים את עוגת השוקולד הכי מושלמת שתדהים לכם את האורחים ותשאיר את כולם בפה פעור, וגם מלא? אז הגעתם למקום הנכון!

קבלו מתכון לעוגת שוקולד שמנת משגעת במיוחד, המתקבלת במרקם קרמי עסיסי בטירוף עם המון שוקולד מושחת נמס בפה בכל ביס וביס.

חווית טעמים מענגת במיוחד שרק שוקולד אמיתי יכול לספק, בהכנה סופר קלה עם אפשרות להמיר לפרווה, אז למה אתם עדיין מחכים?!

מתכון באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'

ספר המתכונים של ריקי כהן ונדראץ'

עוגת שוקולד שמנת

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 

עוגת שוקולד שמנת

עוגת שוקולד שמנת נמסה בפה

עוגת שוקולד שמנת משגעת בהכנה סופר קלה עם אפשרות להמיר לפרווה. מרקם קרמי עסיסי עם טעם שוקולד עשיר!
ציון 4.42 על ידי 51 דירוגים
לדרג
באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'

ציוד

תבנית 24-26

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 100 גרם חמאה (או נטורינה לפרווה)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם – לפרווה: שמנת צמחית או חלב קוקוס)
  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • ¾ כוס סוכר לבן
  • ½ כוס קמח לבן רגיל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 חבילה פודינג בטעם שוקולד
  • 1 כף תמצית וניל איכותית
  • 1 כף חומץ
  • קורט מלח

לציפוי:

  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל-170 מעלות.
  • נמיס שוקולד וחמאה ונערבב לתערובת חלקה ואחידה.
  • נוסיף קודם סוכר ונערבב טוב טוב, ואז נטרוף במטרפה ידנית, את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת.
  • נוסיף את שאר החומרים חוץ מהקמח ואבקת האפייה ונערבב (פודינג,שמנת,תמצית וניל,חומץ,מלח)
  • בסוף מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת. ערבוב יתר גורם לעוגה להיות דחוסה!
  • נשים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה, ונכניס לאפייה בתנור שחומם ל-170 מעלות למשך 35 דקות בערך, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים ואז מכבים ומשאירים לצינון בתנור פתוח, אפייה ארוכה גם מייבשת את העוגה.
  • לאחר שהעוגה התקררה מכינים את הגנאש - בקערה ממיסים את השמנת יחד עם השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים, מערבבים מדי פעם עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  • מחוררים את העוגה עם קיסם ושופכים מעל את הציפוי , מעבירים למקרר להתייצבות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד שמנת

למה חומץ?
לא לדאוג לגבי החומץ,הוא מתאדה באפייה ולא מרגישים בטעם, לחומץ יש תגובה כימית באפייה שתורם לתפיחה אחידה של העוגה.
איך ניתן לקבל עוגה יותר פאדג'ית?
אני שמתי בתערובת העוגה רק חצי כמות (100 גר' ) שמנת חמוצה ואת שאר השמנת מתוקה ( 100מל") נותן עוד "רטיבות" לעוגה, יוצאת פאדג'ית.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת שוקולד – ריקי כהן ונדראץ'

Similar Posts

14 Comments

    1. היי מור!
      שמחים מאוד שנהנית כל כך מהעוגה 🙂
      אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו
      וכן לקבוצות הוואטסאפ: קבוצת מתכונים רגילים | קבוצת גרין, ובה תוכלי למצוא מתכונים ללא גלוטן, ללא סוכר וכן הלאה.
      כך תוכלי לקבל אלייך ישירות מתכונים טעימים חדשים כל יום ?

    1. פעם שניה שאני מנסה להכין אותה ופעם שניה שהיא צונחת לי אחרי שיוצאת מהתנור….לא מבינה למה

      1. היי גלית!
        מתנצלים שיצא ככה.
        אפשר לנסות להשאיר אותה בתנור כשעה, אבל בעיקרון, גם אצלנו צונחת יחסית והגנאש ממלא את החלל הזה שנוצר אז זה בסדר גמור 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?