בקערה שמים את החומרים היבשים - 2 כוסות קמח, 2 סוכר וניל, 2 אבקת אפיה, 1 כוס קוקוס, 200 גר' פרג טחון, חצי חב' שוקולד מריר וחופן אגוזים טחונים גס ( יוצא קצת יותר מחצי כוס). מערבבים הכל היטב.
בקערת המיקסר מקציפים 5 ביצים שלמות בטמפרטורת החדר ומוסיפים בהדרגה 1 כוס סוכר. מקציפים עד שמקבלים קצף תפוח ובהיר.
מנמיכים למהירות איטית ומוסיפים בזרזיף דק בצידי הקערה חצי כוס שמן, חצי כוס מיץ תפוזים, כפית תמצית וניל, כפית תמצית רום וכפית תמצית שקדים.
מאחדים את התערובות באופן ידני, כל פעם מוסיפים מקערת היבשים שלוש כפות לקצף הביצים בצידי הקערה כדי שהקצף לא יפול ומערבבים בתנועות עטיפה בעדינות
ממשיכים עד ששתי התערובות מאוחדות. לא לערבב יותר מדי.
מעבירים לתבנית עגולה 26 משומנת
מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד שקיסם יוצא נקי, בערך 40 דקות.
בינתיים מכינים רוטב שוקולד להרטבת העוגה - בסיר קטן לבשל 1 ועוד רבע כוס מים, חצי כוס סוכר, 3 כפות שוקולית, 2 כפות קקאו, 2 כפות שמן וכפית תמצית וניל. לבשל עד להרתחה.
כשהעוגה יוצאת מהתנור לדקור בעזרת קיסם כמה חורים ואז לשפוך מעליה את רוטב השוקולד.