עוגת פרג בחושה בלי מיקסר
שיא הקלות עם טעם שלמות
לא מעבירים את השבת בלי להפתיע את המשפחה ולפנק אותם בטעמי הפרג הכי משגעים שיש!
קבלו מכתון לעוגת פרג בחושה בקלי קלות עם טעם פרג שיא הטירוף בנוסף למרקם עסיסי ורך המשודרג בציפוי שוקולד מריר עשיר ביותר.
עוגה קלילה ופשוטה להכנה בלי מיקסרים וסיבוכי ראש, רק מערבבים ושמים לתנור ויש לכם פינוק שכולם תמיד ישמחו לקבל!
מתכון באדיבות: סבתא לאה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית עגולה 24-26 או 2 תבניות אינגליש קייק
המצרכים
לעוגה:
- 200 גרם פרג טחון (מומלץ לקנות פרג שטוחנים במקום, הפרג לא מר וטעים)
- 1 ½ כוסות סוכר (300 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 כוס שמן (200 גרם)
- 1 גביע אשל (200 מ"ל)
- ¾ כוס קמח תופח מנופה (105 גרם - במקום קמח תופח אפשר לשים 3/4 כוס קמח לבן רגיל (105 גרם) + שקית אבקת אפייה (10 גרם))
- 6 ביצים (שלמות)
- קליפת לימון מגוררת
- קליפת תפוז מגוררת (אפשר לוותר)
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (38%)
- 2 כפות מים רותחים
אופן ההכנה
- נחמם תנור אפייה ל-175 מעלות.
- נשים בקערה גדולה את כל מרכיבי העוגה ונערבב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- נשמן תבנית אפייה היטב.
- יוצקים לתבנית את תערובת העוגה, נדפוק על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר, ואז נכניס לתנור ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- להכנת ציפוי העוגה - נרוקן את השמנת לקערה חסינת אש.
- את השוקולד קוצצים ונוסיף לקערת השמנת יחד עם 2 כפות מים רותחים.
- נכניס למיקרוגל במשך 40 שניות חימום ואז ערבוב, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- נוציא את העוגה מהתנור ויוצקים את הציפוי מעל העוגה החמה.
- מומלץ כשהעוגה יוצאת מהתנור לחורר אותה בזהירות בעזרת קיסם, ולשפוך מעליה את הציפוי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת פרג
מה אפשר לשים במקום גביע אשל משהו לא חלבי ? חלב קוקוס או חלב סויה. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת פרג – סבתא לאה
האם אפשר לשים גביע אחר במקום גביע אשל למשל: גביע יוגורט רגיל חלבי?
היי מוריה,
אכן כן, בהצלחה 🙂