עוגת שוקולית בחושה בדקות
כמה שקלה ומהירה כך היא טעימה – תעזבו את הכל ותקפצו למטבח להכין את עוגת השוקולית הכי מדהימה שתקשט לכם את היום בטעמים של אגדה!
קבלו מתכון לעוגת שוקולית בחושה שמכינים בדקות ספורות, המקבלת מרקם שוקולדי רך בטירוף ועסיסי עם שילוב טעמים עשיר במיוחד.
משדרגים בגנאש שוקולד מושחת ומרשימים את כולם בעוגה עשירה שאף אחד לא יוכל לסרב אותה. ביס אחד ולא תפסיק לקצור מחמאות!
מתכון באדיבות: לימור עוז
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 שמנת חמוצה
- 1 כוס שוקולית
- 1 כוס קמח תופח
גנאש שוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- ½ שמנת מתוקה (125 מ"ל)
אופן ההכנה
- מחממים תנור מראש ל-180 מעלות בתכנית אפייה רגילה.
- בקערה שמים את כל המצרכים ומערבבים היטב לאיחוד.
- שופכים ל-2 תבניות אינגליש קייק ומכניסים לאפייה בתנור למשך 30 דקות בערך. לא לייבש.
- מכינים את הגנאש על ידי המסת השוקולד עם השמנת עד לאיחוד, ושופכים מעל לעוגה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולית
אפשר קקאו במקום שוקולית? אפשר רק להוסיף עוד קצת סוכר. |
מה אפשר במקום השמנת החמוצה? הסוד של העוגה זה השמנת חמוצה היא נותנת לעוגה מרקם קטיפתי אל תשנו כלום. |
מה חושבים על: עוגת שוקולית
גילה גילבר: "הכנתי את העוגה כבר כמה פעמים והמחמאות לא מפסיקות לזרום! זאת עוגת הכושית שעברה את כל המתכונים!"
חגית פיטוסי: "הכנתי אותה מעולה.. רק שמתי 5 ביצים סוף!"
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת שוקולית זה? אל תהססו לשאול!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: עוגת שוקולית – לימור עוז
האם הכמות הזו בדיוק מתאימה גם לתבנית עגולה 26'?
היי הדס,
צריך להכפיל ב-3 או ב-4 את המצרכים כדי שתתאים לתבנית עגולה גדולה.
בהצלחה!
מתכון מדהים קוראים לי גור אני בן 7 והכנתי את העוגה הזאת ליום ההולדת של אמא שלי ענת יצא פצצה ממליץ לכם להכין
היי גור,
שמחים מאוד שאהבתם את העוגה ותודה רבה שכתבת לנו! 🙂
לא כתבתם כמויות מדויקות מה זה כוס ?יכולה להיות חד פעמי חם קר יכולה להיות כוס מידה אפשר כמויות מדויקות?? עשיתי בכוס מידה של 240העוגה יצאה נוזלית ממש אכזבה
היי טל,
כוס מדידה אוניברסלית הייתה בחירה נכונה. אם הבלילה נוזלית מדי, תמיד אפשר להוסיף עוד טיפה קמח ולערבב.
בכל מקרה, העוגה אמורה לצאת לחה ולא יבשה. נראה לך שעוד קצת זמן בתנור היה פותר את העניין?
היי,האם יש לכם המלצות לקמח ללא גלוטן שמתאים טוב יותר לאפיית עוגות?
היי עדנה,
בעיקרון, כל קמח ללא גלוטן יעשה את העבודה, אבל יש בהחלט גם קמחים שהם ייעודיים לעוגות. אפשר למצוא אותם בחנויות טבע או באתרים שלהן.
ההמלצה שלנו היא להשתמש בקמח שקדים, קמח שיבולת שועל, קמח קינואה וכן הלאה.
בהצלחה 🙂
הי אפשר בגנש ח שמנת מתוקה וחבילה שוקולד מריר או לייב חצי?
היי אביטל!
לא בטוחים שהבנו את השאלה, תוכלי לחזור עליה?
נשמח לעזור לך.
תודה מראש 🙂
ווואווו מושלם טרפו אותה עוד לפני שהתקררה תודה רבה על מתכון מנצח ❤❤❤❤❤
היי רותם!
שמחים מאוד לדעת שהצליחה ככה 🙂
מוזמנת לקבל מתכונים נהדרים נוספים כל יום בקבוצת הפייסבוק שלנו
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
העוגה הזו ללא גלוטן?
היי יפית!
העוגה הזו מכילה קמח תופח, אבל את יכולה להמיר אותו בקמח ללא גלוטן ואבקת אפייה.
בהצלחה 🙂
קל קל קל וממש טעים.הילדים עפו על זה..
היי קרן, איזה יופי! אנחנו ממש שמחים לדעת 🙂
מוזמנת לקבוצת הפייסבוק שלנו, אנחנו מעלים מתכונים חדשים נהדרים כל יום!
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
2 דקות עבודה, חצי שעה אפייה ועוגה פצצה
העוגה יצאה לי ממש רטובה ולא עשןיה בכלל. פעלתי לפי ההנחיות. פשוט זרקתי אותה לפח.
היי שרון!
חבל, כנראה שהיתה צריכה להיות בתנור עוד כעשר דקות.
חשוב לקחת בחשבון שלא כל התנורים הם אותו הדבר ולכן 30 דקות בתנור אחד יכולות להספיק בעוד שבתנור אחר נצטרך לתת לעוגה עוד קצת זמן בפנים.
מקווים שתתני לה עוד צ'אנס 🙂
מה אפשר לשים במקום קמח תופח ?
להמיר לפי היחס הבא:
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח לבן + 1 כפית אבקת אפייה
בהצלחה!
עוגה טעימה מאוד וקלה להכנה
כל המתכונים של האתר פשוטים ולא מתחכמים ולכן חביבים עלי במיוחד.
העוגה הספציפית הזאת זכתה למחמאות מהנכדים "שהתלבשו" עליה.,.
איזה כיף לשמוע אלינור תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם אפשר להמיר את השמנת למשהו פרווה?
אפשר 1 שמנת ריצ' פרווה. בהצלחה!
אפשר להקפיא את העוגה?
תעטפי טוב טוב ותקפיאי רק אחרי קירור.
שלום
הכנתי את העוגה, יצא לי ממש טעים,
עוגה מסוכנת קשה להפסיק לישר אותה.
העשייה ממש קלה תוך חצי שעה עשיתי 4 תבניות אינגליש קייק .
האם אפשר לעשות אותה פרווה
ציפי
אפשר 1 שמנת ריצ' פרווה. בהצלחה!
איזה כיף לשמוע ציפי תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
זו עוגה שאני מכינה שנים! ❤
היי,
האם אפשר להקפיא את העוגה?
היי קרין, לעטוף טוב בניילון ולהקפיא אחרי שמצננים, ואת הגנאש להכין לפני ההגשה.
באיזה חלק של המיקסר מערבבים?
אין צורך לערבב במיקסר אבל אם רוצים אז בוו גיטרה. בהצלחה!
היי לא משנה כמה אחוזי שומן השמנת?
היי עופרה!
לא, את יכולה להשתמש במוצר דל יותר בשומן אם את מעדיפה.
בהצלחה 🙂
האם ניתן להחליף את השמנת חמוצה למרכיב אחר פרווה?
הי שאלה לגבי העוגה,
את הגנאש שופכים כשהוא חם על העוגה כשהיא חמה?
אשמח לפירוט.
תודה ויום נעים,
אתי
היי אתי, גנאש שופכים על העוגה בעודה חמה. בהצלחה!
שאלה: הקם כוס שוקולית הכוונה לאבקת שורולית או למשקה שמכינים לשוקולית?
היי עדנה!
סליחה על הבלבול – הכוונה היא לאבקת שוקולית.
בהצלחה 🙂
האם ניתן להמיר את השמנת המתוקה שבציפוי לשמן? ואם כן, מה הכמות?
לגנאש פרווה יש לערבב
100 גרם שוקולד מריר (חפיסה)
4 כפות מים (או חלב)
1/2 2 כפות שמן
להניח את כל המצרכים יחד בקערה, ולחמם במשך 30 שניות בעוצמה גבוהה במיקרוגל. להוציא, לערבב ולצקת על העוגה.
אפשר להפוך אותו לפרווה?
אני מוסיפה כף קקאו.
ו-5 ביצים למתכון במקום 3
השאר אותו דבר.
והעוגה מצויינת.
עוגה מושלמת