| | | | |

עוגת שוקולית בחושה בדקות

מרקם חלומי בשילוב טעמים משגע
בהשראת: לימור עוז
ציון 4.40 על ידי 78 דירוגים
עוגת שוקולית

כמה שקלה ומהירה כך היא טעימה – תעזבו את הכל ותקפצו למטבח להכין את עוגת השוקולית הכי מדהימה שתקשט לכם את היום בטעמים של אגדה!

קבלו מתכון לעוגת שוקולית בחושה שמכינים בדקות ספורות, המקבלת מרקם שוקולדי רך בטירוף ועסיסי עם שילוב טעמים עשיר במיוחד.

משדרגים בגנאש שוקולד מושחת ומרשימים את כולם בעוגה עשירה שאף אחד לא יוכל לסרב אותה. ביס אחד ולא תפסיק לקצור מחמאות!

מתכון באדיבות: לימור עוז

ספר המתכונים של לימור עוז

 

עוגת שוקולית

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת שוקולית

עוגת שוקולית בחושה בדקות

מרקם חלומי בשילוב טעמים משגע
ציון 4.40 על ידי 78 דירוגים
לדרג
באדיבות: לימור עוז

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 כוס קמח תופח

גנאש שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • ½ שמנת מתוקה (125 מ"ל)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש ל-180 מעלות בתכנית אפייה רגילה.
  • בקערה שמים את כל המצרכים ומערבבים היטב לאיחוד.
  • שופכים ל-2 תבניות אינגליש קייק ומכניסים לאפייה בתנור למשך 30 דקות בערך. לא לייבש.
  • מכינים את הגנאש על ידי המסת השוקולד עם השמנת עד לאיחוד, ושופכים מעל לעוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולית

אפשר קקאו במקום שוקולית?
אפשר רק להוסיף עוד קצת סוכר.
מה אפשר במקום השמנת החמוצה?
הסוד של העוגה זה השמנת חמוצה היא נותנת לעוגה מרקם קטיפתי אל תשנו כלום.

מה חושבים על: עוגת שוקולית

גילה גילבר: "הכנתי את העוגה כבר כמה פעמים והמחמאות לא מפסיקות לזרום! זאת עוגת הכושית שעברה את כל המתכונים!"

No photo description available.

חגית פיטוסי: "הכנתי אותה מעולה.. רק שמתי 5 ביצים סוף!"

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת שוקולית זה? אל תהססו לשאול!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת שוקולית – לימור עוז

Similar Posts

49 Comments

    1. היי הדס,
      צריך להכפיל ב-3 או ב-4 את המצרכים כדי שתתאים לתבנית עגולה גדולה.
      בהצלחה!

  1. 5 stars
    מתכון מדהים קוראים לי גור אני בן 7 והכנתי את העוגה הזאת ליום ההולדת של אמא שלי ענת יצא פצצה ממליץ לכם להכין

    1. לא כתבתם כמויות מדויקות מה זה כוס ?יכולה להיות חד פעמי חם קר יכולה להיות כוס מידה אפשר כמויות מדויקות?? עשיתי בכוס מידה של 240העוגה יצאה נוזלית ממש אכזבה

      1. היי טל,
        כוס מדידה אוניברסלית הייתה בחירה נכונה. אם הבלילה נוזלית מדי, תמיד אפשר להוסיף עוד טיפה קמח ולערבב.
        בכל מקרה, העוגה אמורה לצאת לחה ולא יבשה. נראה לך שעוד קצת זמן בתנור היה פותר את העניין?

    1. היי עדנה,
      בעיקרון, כל קמח ללא גלוטן יעשה את העבודה, אבל יש בהחלט גם קמחים שהם ייעודיים לעוגות. אפשר למצוא אותם בחנויות טבע או באתרים שלהן.
      ההמלצה שלנו היא להשתמש בקמח שקדים, קמח שיבולת שועל, קמח קינואה וכן הלאה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אביטל!
      לא בטוחים שהבנו את השאלה, תוכלי לחזור עליה?
      נשמח לעזור לך.
      תודה מראש 🙂

  2. 5 stars
    ווואווו מושלם טרפו אותה עוד לפני שהתקררה תודה רבה על מתכון מנצח ❤❤❤❤❤

    1. היי יפית!
      העוגה הזו מכילה קמח תופח, אבל את יכולה להמיר אותו בקמח ללא גלוטן ואבקת אפייה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי שרון!
      חבל, כנראה שהיתה צריכה להיות בתנור עוד כעשר דקות.
      חשוב לקחת בחשבון שלא כל התנורים הם אותו הדבר ולכן 30 דקות בתנור אחד יכולות להספיק בעוד שבתנור אחר נצטרך לתת לעוגה עוד קצת זמן בפנים.
      מקווים שתתני לה עוד צ'אנס 🙂

  3. 5 stars
    שלום
    הכנתי את העוגה, יצא לי ממש טעים,
    עוגה מסוכנת קשה להפסיק לישר אותה.
    העשייה ממש קלה תוך חצי שעה עשיתי 4 תבניות אינגליש קייק .

      1. היי עופרה!
        לא, את יכולה להשתמש במוצר דל יותר בשומן אם את מעדיפה.
        בהצלחה 🙂

  4. הי שאלה לגבי העוגה,
    את הגנאש שופכים כשהוא חם על העוגה כשהיא חמה?
    אשמח לפירוט.
    תודה ויום נעים,
    אתי

      1. שאלה: הקם כוס שוקולית הכוונה לאבקת שורולית או למשקה שמכינים לשוקולית?

      2. היי עדנה!
        סליחה על הבלבול – הכוונה היא לאבקת שוקולית.
        בהצלחה 🙂

      1. לגנאש פרווה יש לערבב
        100 גרם שוקולד מריר (חפיסה)
        4 כפות מים (או חלב)
        1/2 2 כפות שמן

        להניח את כל המצרכים יחד בקערה, ולחמם במשך 30 שניות בעוצמה גבוהה במיקרוגל. להוציא, לערבב ולצקת על העוגה.

      1. אני מוסיפה כף קקאו.
        ו-5 ביצים למתכון במקום 3
        השאר אותו דבר.
        והעוגה מצויינת.

4.40 from 78 votes (71 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements