דג לברק בתנור חגיגי
עסיסיות מטריפה עם טעם מושלם
רוצים להרשים את המשפחה בארוחת דגים מדהימה מבלי שתיקח ממכם השקעה של יום שלם במטבח? אז מתכון זה הוא בשבילכם!
קבלו מתכון לדג לברק אפוי בתנור המקבל מרקם מושלם עם עסיסיות מטריפה, ומשודרג בעשבי תיבול עם מלח ופפריקה פיקנטית המקפיצים את הטעמים בפה לרמה הבאה.
מנה חגיגית ומהממת במיוחד שתמיד מצליחה ומפנקת את כולם בחווית אכילה מענגת במיוחד. חובה להכנה!
מתכון באדיבות: נועם זיגדון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
המצרכים
- 1 דג לברק טרי
- צרור כוסברה קצוצה
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- ½ ראש שום כתוש
- גרידת לימון
- ¼ כוס שמן זית
- ½ כפית מלח
- פפריקה פיקנטי של מלח הארץ
אופן ההכנה
- מנקים ושוטפים היטב את הדג ואז מייבשים עם נייר סופג.
- חורצים חריצים לאורך הדג. מערבבים את הירק עם השום וגרידת לימון, שמן ופפריקה פיקנטית.
- מכניסים כמות נדיבה בבטן הדג ולאורך כל הדג.
- שמים בתבנית ומתבלים במלח ופפריקה ושופכים מעל מעט שמן זית.
- מוסיפים חצאי לימון ומסדרים בתבנית עם הדג. מוסיפים עגבניות שרי, ראש שום, פלפל חריף וכל מה שאוהבים.
- עוטפים בנייר אפייה ומכסים בנייר כסף.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות. מסירים כיסוי ואופים עוד כ-10 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: דג לברק בתנור
אפשר גם עם דג בורי או אמנון? כן אפשר בהחלט. |
מה חושבים על: דג לברק בתנור
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: דג לברק – נועם זיגדון
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון