סינרול קינמון רך ומיוחד
טעם עשיר עם בצק מושלם
אין מתאים יותר לערב שבת רגוע וטעים מאשר מאפה הקינמון הכי טעים לצד כוס חמימה של תה!
קבלו מתכון לסינרול קינמון הכי רך שתאכלו, שמכינים מבצק שיא השלמות במרקם חלומי, ומשדכים למלית קינמון עם סוכר עשירה במיוחד.
מאפה נדיר המשדרגים בפטנט לחיתוך מושלם שתמיד מבטיח תוצאות שיא השלמות. ביס אחד ואתם מכורים לעוד ועוד!
מתכון באדיבות: ליטל כהן
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 17 גרם שמרים יבשים (2 כפות)
- 200 גרם סוכר
- 1 כף סוכר וניל
- 500 מ"ל חלב
- 4 ביצים
- 200 גרם חמאה (רכה מאוד)
- 1 כפית מלח
למלית:
- 80 גרם חמאה רכה
- סוכר חום (לפי העין, קצת פחות מכוס)
- 1 כף קינמון
אופן ההכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק, הבצק רך מאוד וזה בסדר, כך זה צריך להיות! בצק רך מניב תוצאות מושלמות.
- מתפיחים את הבצק עד שמכפיל את נפחו ,גם התפחת לילה שלם (אפשר במקרר) תהיה מומלצת לבצק הזה.
- מחלקים בצק לשניים, מרדדים כל חלק לעלה, ומורחים 80 גר חמאה רכה על כל עלה ומעליו סוכר חום דביק מעורב עם קינמון.
- מרדדים לגליל וחותכים את הבצק באמצעות חוט דנטלי! זה יוצר עיגולים מושלמים והמילוי לא בורח החוצה.
- מסדרים בתבנית (איזה סוג שרוצים), מורחים ביצה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-190 מעלות למשך 20 דקות בערך.
הערות וטיפים
תמונות אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון סינרול קינמון זה? אל תהססו לשאול!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: סינרול קינמון – ליטל כהן
כמה סוכר וכמה קינמון
לפי העין, סוכר יצא ככוס קצת פחות, וקינמון כף גדושה תספיק.
אפשר פרווה סינרול?
היי אורלי,
מחליפים את החלב הרגיל לחלב צמחי ואת החמאה במרגרינה/שמן.
בהצלחה 🙂