עוגת תפוחים שכבות הכי טעימה

מרקם חלומי עם טעם שיא השלמות
בהשראת: חני קונאשוילי
ציון 4.35 על ידי 29 דירוגים
עוגת תפוחים שכבות

הקשיבו הקשיבו זה ישאיר אתכם מטורפים! תכירו את עוגת התפוחים הכי מגרה שיש שתמיד תקשט לכם את היום בטעמים של סוף העולם!

קבלו מתכון לעוגת תפוחים שכבות בטעם שיא השלמות, המורכבת משתי שכבות בצק בפריכות עדינה עם רכות מושלמת, המשתדך למלית תפוחים מקורמלים מפנקת במיוחד.

עוגה פשוטה להכנה שלא מתפשרת בשום פנים, עם שילוב טעמים מענג במיוחד בכל ביס קטנטן. חובה להכנה!

מתכון באדיבות: חני קונאשוילי

ספר המתכונים של חני קונאשוילי

 

עוגת תפוחים שכבות

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

 

עוגת תפוחים שכבות

עוגת תפוחים שכבות הכי טעימה

מרקם חלומי עם טעם שיא השלמות
ציון 4.35 על ידי 29 דירוגים
לדרג
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית 26 משומנת או תבנית 24 לעוגה גבוהה יותר

המצרכים

למלית תפוחים:

  • 10 תפוחים
  • ½ כוס סוכר
  • מיץ לימון (מלימון אחד)
  • 1 כפית קינמון

לבצק:

  • 5 חלמונים
  • 1 מחמאה (200 גרם)
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 חבילה קמח אסם קטן (350 גרם, או 2 ושלושת רבעי כוס חד פעמי חם (או 2.5 כוסות מדידה אוניברסליים) קמח רגיל ולהוסיף 1 אבקת אפיה)
  • ¾ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • למלית - מקלפים עשר תפוחים ופורסים אותם ושמים בסיר עם חצי כוס סוכר ומיץ מלימון אחד.
  • מבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים ומערבבים מידי פעם שלא ידבק לסיר. מורידים מהאש ושמים כפית קינמון ומקררים.
  • לבצק - מערבבים את כל המצרכים ביחד אפשר במיקסר עם וו גיטרה.
  • לוקחים תבנית 26 משומנת (אם רוצים גבוהה אז 24 משומנת) ושמים שלושת רבעים מהבצק בתבנית ואופים ב-170 מעלות כעשרים דקות (אני אפיתי בטורבו). הבצק בהיר.
  • מוציאים את העוגה מהתנור ועל הבצק החם שמים את התפוחים
  • ומעל באופן שווה את הבצק שנותר.
  • עם שתי כפות שמים על התפוחים כל פעם חלק מהבצק וכל פעם מרטיבים את הכפות במים כי הבצק דביק מאוד. שמים ומורחים כמה שיותר לא לפחד אם יש חורים כי בחום התנור הבצק מתרחב ומתאחד .
  • מחזירים לתנור להזהבה מלאה, בערך חצי שעה לפחות.
  • מוציאים ומקררים ולבזוק אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת תפוחים

שאלות נפוצות: עוגת תפוחים שכבות

מה עם החלבונים?
לא משתמשים בעוגה הזאת. את יכולה לעשות נשיקות. או אצבעות מרנג לייבש בתנור לקישוט עוגה.
האם ניתן להמיר את המחמאה בשמן?
לא. לא יוצא טעים וגם המרקם. אפשר חמאה או מחמאה.
אפשרי בתבנית מרובעת חד פעמית?
אפשר בתבנית מרובעת רק לא גדולה מידי.
הבצק התחתון לא מתייבש לגמריי אחרי שמחזירים שוב לתנור?
לא מתייבש.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת תפוחים זה? אל תהססו לשאול!

מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת תפוחים – חני קונאשוילי

Similar Posts

12 Comments

    1. אפשר לנסות עם תחליף סוכר אבקה שמתאים לאפיית עוגות, או שאפשר להכין עם חצי כמות. בהצלחה!

    1. לא, לא יוצא טעים וגם המרקם נפגע, אפשר חמאה או מחמאה. לחלופין נשמח להמליץ על מתכון עוגת תפוחים הזה שמכינים עם שמן: כאן.

    1. היי קולט, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. אז להוסיף נוזלים בהדרגה. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?