עוגת תפוחים שכבות הכי טעימה
מרקם חלומי עם טעם שיא השלמות
הקשיבו הקשיבו זה ישאיר אתכם מטורפים! תכירו את עוגת התפוחים הכי מגרה שיש שתמיד תקשט לכם את היום בטעמים של סוף העולם!
קבלו מתכון לעוגת תפוחים שכבות בטעם שיא השלמות, המורכבת משתי שכבות בצק בפריכות עדינה עם רכות מושלמת, המשתדך למלית תפוחים מקורמלים מפנקת במיוחד.
עוגה פשוטה להכנה שלא מתפשרת בשום פנים, עם שילוב טעמים מענג במיוחד בכל ביס קטנטן. חובה להכנה!
מתכון באדיבות: חני קונאשוילי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית 26 משומנת או תבנית 24 לעוגה גבוהה יותר
המצרכים
למלית תפוחים:
- 10 תפוחים
- ½ כוס סוכר
- מיץ לימון (מלימון אחד)
- 1 כפית קינמון
לבצק:
- 5 חלמונים
- 1 מחמאה (200 גרם)
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כף תמצית וניל
- 1 חבילה קמח אסם קטן (350 גרם, או 2 ושלושת רבעי כוס חד פעמי חם (או 2.5 כוסות מדידה אוניברסליים) קמח רגיל ולהוסיף 1 אבקת אפיה)
- ¾ כוס סוכר
אופן ההכנה
- למלית - מקלפים עשר תפוחים ופורסים אותם ושמים בסיר עם חצי כוס סוכר ומיץ מלימון אחד.
- מבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים ומערבבים מידי פעם שלא ידבק לסיר. מורידים מהאש ושמים כפית קינמון ומקררים.
- לבצק - מערבבים את כל המצרכים ביחד אפשר במיקסר עם וו גיטרה.
- לוקחים תבנית 26 משומנת (אם רוצים גבוהה אז 24 משומנת) ושמים שלושת רבעים מהבצק בתבנית ואופים ב-170 מעלות כעשרים דקות (אני אפיתי בטורבו). הבצק בהיר.
- מוציאים את העוגה מהתנור ועל הבצק החם שמים את התפוחים
- ומעל באופן שווה את הבצק שנותר.
- עם שתי כפות שמים על התפוחים כל פעם חלק מהבצק וכל פעם מרטיבים את הכפות במים כי הבצק דביק מאוד. שמים ומורחים כמה שיותר לא לפחד אם יש חורים כי בחום התנור הבצק מתרחב ומתאחד .
- מחזירים לתנור להזהבה מלאה, בערך חצי שעה לפחות.
- מוציאים ומקררים ולבזוק אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת תפוחים שכבות
מה עם החלבונים? לא משתמשים בעוגה הזאת. את יכולה לעשות נשיקות. או אצבעות מרנג לייבש בתנור לקישוט עוגה. |
האם ניתן להמיר את המחמאה בשמן? לא. לא יוצא טעים וגם המרקם. אפשר חמאה או מחמאה. |
אפשרי בתבנית מרובעת חד פעמית? אפשר בתבנית מרובעת רק לא גדולה מידי. |
הבצק התחתון לא מתייבש לגמריי אחרי שמחזירים שוב לתנור? לא מתייבש. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון עוגת תפוחים זה? אל תהססו לשאול!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
אפיתי את העוגה והיא יצאה מפתיעה ומאוד מאוד טעימה‼️‼️ תודה רבה
איזה כיף לשמוע אדית תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
אפשר ממתיק אחר במקום סוכר? גם סוכרתיים רוצים עוגה טעימה ?
אפשר לנסות עם תחליף סוכר אבקה שמתאים לאפיית עוגות, או שאפשר להכין עם חצי כמות. בהצלחה!
מה עשית עם החלבונים?
בבקשה כמה רעיונות למה לעשות עם חלבונים מיותרים. בלחיצה כאן. בהצלחה!
סליחה שאלה מה זה 1 מחמאה? -100 גרם ? 200 גרם
לרשום משקל תודה
200 גרם. משקל עודכן, תודה רבה.
האם אפשר שמן במקום מחמאה?
לא, לא יוצא טעים וגם המרקם נפגע, אפשר חמאה או מחמאה. לחלופין נשמח להמליץ על מתכון עוגת תפוחים הזה שמכינים עם שמן: כאן.
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח לבן רגיל?
היי קולט, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. אז להוסיף נוזלים בהדרגה. בהצלחה!