Go Back
עוגת תפוחים שכבות

עוגת תפוחים שכבות הכי טעימה

מרקם חלומי עם טעם שיא השלמות
ציון 4.35 על ידי 29 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית 26 משומנת או תבנית 24 לעוגה גבוהה יותר

המצרכים

למלית תפוחים:

  • 10 תפוחים
  • ½ כוס סוכר
  • מיץ לימון (מלימון אחד)
  • 1 כפית קינמון

לבצק:

  • 5 חלמונים
  • 1 מחמאה (200 גרם)
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 חבילה קמח אסם קטן (350 גרם, או 2 ושלושת רבעי כוס חד פעמי חם (או 2.5 כוסות מדידה אוניברסליים) קמח רגיל ולהוסיף 1 אבקת אפיה)
  • ¾ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • למלית - מקלפים עשר תפוחים ופורסים אותם ושמים בסיר עם חצי כוס סוכר ומיץ מלימון אחד.
  • מבשלים עד שכל הנוזלים מתאדים ומערבבים מידי פעם שלא ידבק לסיר. מורידים מהאש ושמים כפית קינמון ומקררים.
  • לבצק - מערבבים את כל המצרכים ביחד אפשר במיקסר עם וו גיטרה.
  • לוקחים תבנית 26 משומנת (אם רוצים גבוהה אז 24 משומנת) ושמים שלושת רבעים מהבצק בתבנית ואופים ב-170 מעלות כעשרים דקות (אני אפיתי בטורבו). הבצק בהיר.
  • מוציאים את העוגה מהתנור ועל הבצק החם שמים את התפוחים
  • ומעל באופן שווה את הבצק שנותר.
  • עם שתי כפות שמים על התפוחים כל פעם חלק מהבצק וכל פעם מרטיבים את הכפות במים כי הבצק דביק מאוד. שמים ומורחים כמה שיותר לא לפחד אם יש חורים כי בחום התנור הבצק מתרחב ומתאחד .
  • מחזירים לתנור להזהבה מלאה, בערך חצי שעה לפחות.
  • מוציאים ומקררים ולבזוק אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.