לחמניות אצבע שיא השלמות

רכות מדהימה עם טעם נהדר
בהשראת: חני קונאשוילי
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לחמניות אצבע

אין כמו הלחמניות הכי קלאסיות וטעימות שיש כדי לברך את היום ולפנק את המשפחה בטעם שנשאר אתכם לכל שאר השבוע!

קבלו מתכון ללחמניות אצבע שיא השלמות המתקבלות ברכות מדהימה עם מרקם חלומי הנמס בפה בכל ביס, וטעם מענג במיוחד.

לחמניות נדירות ונהדרות שהכי מתאימות לבית הספר או סתם לכל נשנוש. איך שמכינים פעם ראשונה תמצאו את המשפחה מבקשת מחדש בכל שבת!

מתכון באדיבות: חני קונאשוילי

ספר המתכונים של חני קונאשוילי

 

לחמניות אצבע

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

לחמניות אצבע

לחמניות אצבע שיא השלמות

רכות מדהימה עם טעם נהדר
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: חני קונאשוילי

המצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 ¾ כוסות מים

אופן ההכנה

  • מערבבים קמח שמרים וסוכר. מוסיפים שמן וכוס מים ומתחילים ללוש כמה דקות. מוסיפים מלח ואת המים.
  • ללוש עוד כ-6 דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק.
  • הופכים לכדור בקערה עם הידיים ומורחים מעל 2 כפות שמן וגם בצידי הקערה.
  • מכסים בשקית ומתפיחים להכפלה. לאחר מכן מורידם נפח ומתפיחים עוד 20 דקות.
  • משמנים מעט שיש ומורידים את הבצק ואז מחלקים ל 12 -14 חלקים (תלוי בגודל הרצוי).
  • נלוש לכדורים חלקים ואז נחכה 10 דקות.
  • מתחילים מהכדור הראשון - מרדדים את הבצק למלבן. מקפלים מהצדדים ואז מגלגלים לרולדה הדוקה. שמים בתבנית על נייר אפיה במעט מרווחים. על התפר. כך גם שאר הכדורים.
  • מתפיחים עוד 20 דקות ואז מברישים בעדינות בביצה מהולה במים.
  • אופים בתנור שחומם ל-190 מעלות עד להזהבה. אפשר לאפות בטורבו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!
יש לכם שאלות לגבי מתכון לחמנות אצבע זה? אל תהססו לשאול!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: לחמניות אצבע  – חני קונאשוילי

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?