Go Back
לחמניות אצבע

לחמניות אצבע שיא השלמות

רכות מדהימה עם טעם נהדר
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: חני קונאשוילי

המצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 ¾ כוסות מים

אופן ההכנה

  • מערבבים קמח שמרים וסוכר. מוסיפים שמן וכוס מים ומתחילים ללוש כמה דקות. מוסיפים מלח ואת המים.
  • ללוש עוד כ-6 דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק.
  • הופכים לכדור בקערה עם הידיים ומורחים מעל 2 כפות שמן וגם בצידי הקערה.
  • מכסים בשקית ומתפיחים להכפלה. לאחר מכן מורידם נפח ומתפיחים עוד 20 דקות.
  • משמנים מעט שיש ומורידים את הבצק ואז מחלקים ל 12 -14 חלקים (תלוי בגודל הרצוי).
  • נלוש לכדורים חלקים ואז נחכה 10 דקות.
  • מתחילים מהכדור הראשון - מרדדים את הבצק למלבן. מקפלים מהצדדים ואז מגלגלים לרולדה הדוקה. שמים בתבנית על נייר אפיה במעט מרווחים. על התפר. כך גם שאר הכדורים.
  • מתפיחים עוד 20 דקות ואז מברישים בעדינות בביצה מהולה במים.
  • אופים בתנור שחומם ל-190 מעלות עד להזהבה. אפשר לאפות בטורבו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.